Is Hoograven krachtig genoeg om afbouwen krachtwijksubsidie te doorstaan?

Mei dit jaar maakte wethouder Harrie Bosch bekend dat van de vijf Utrechtse krachtwijken er in 2012 nog vier over zouden blijven. Uitgerekend prachtwijk Hoograven verliest het predicaat krachtwijk. Een niet te versmaden predicaat omdat er een hoop geld mee gemoeid was voor allerlei projecten. Afgelopen jaren was er jaarlijks een miljoen extra om problemen op te lossen en leuke dingen voor de mensen te organiseren. Voor 2011 was negen ton beschikbaar voor Hoograven; voor 2012 wordt dat vier ton en voor 2013 drie en een half. Er is geen ruimte meer voor nieuwe projecten. Bestaande projecten worden geleidelijk afgebouwd.

HarrieBoschleestKrantDe af te bouwen financiële injecties voor Hoograven worden (behalve met algehele bezuininingen) gerechtvaardigd met het argument dat de sociale problemen en achterstanden in de wijk in de afgelopen drie jaar voor een belangrijk deel zouden zijn weggewerkt. “Een aantal kleine buurtjes heeft nog extra aandacht nodig, daar willen we de komende tijd extra op inzetten”, heet het.

Vogelaar
Hoograven stond destijds (2007) niet op de lijst van (40) aandachtswijken die door minister Ella Vogelaar werd opgesteld, maar werd op verzoek van Utrecht aan de vier wel aangewezen wijken (Kanaleneiland, Ondiep, Overvecht en Zuilen Oost) toegevoegd.
(Dat inmiddels de huidige wethouder van o.a.krachtwijken, Harrie Bosch, heeft aangegeven er per 10 november 2011 de brui aan te geven is toeval.)


hijstoestel
Met enige pathetiek zou men kunnen stellen dat het hijstoestel in de slogan Hoograven in de Lift voortaan langzamer stijgt (of tot stilstand komt). De altijd positief ingestelde (communicatie)ambtenaren van Wijkbureau Zuid zien dat echter minder somber in. Want in de dezer dagen op uw deurmat te vinden september/oktober-editie van het blad Hoograven in de Lift wordt het minder geld-verhaal opgesmukt met echte feel good-koppen: ‘Het gaat bèter met Hoograven‘ en (ietwat cryptisch:) ‘Nadruk op kwaliteiten van de wijk en van de bewoners’
(Zie hieronder; klik vergrootglaasje rechter benedenhoek:)

NietLangerKrachtwijk

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten