Nazomerzonnetje & buiten eten op horecahotspotterras aan het Heuveloord

HeuveloordStraatnaambordjeUitzicht

Bijna oktober in Hoograven/Tolsteeg en de zomer is nu pas begonnen. Op het Tolsteegplantsoen  zitten/liggen mensen, al dan niet luchtig gekleed zonder/met hoofddoekjes, op kleedjes, bankjes en (strand)stoelen in het nazomerzonnetje. Als je dan de Briljantlaan oversteekt, en rechtdoor langs een Libisch (?) benzinepompstation met wasstraat fietst, bereik je het tamelijk onbekende straatje Heuveloord….

Horecahotspot

Aldaar (nr.140) bevindt zich sinds half augustus een horecahotspot met terras, waar niet onknappe serveersters Aziatische hapjes en o.a. Palmbier brengen. Bijna aan de voet van de Watertoren, is die watertoren op het terras niet te zien. (Idee: terras en parkeerterrein omwisselen?) Bread & Dips.

MattijssenMetaalGereedschapVeiling

Babyinktvisjes

Er zitten veel complete gezinnen op het uitspanningsterrein. Een peuter rent de straat op; een automoblist remt gelukkig op tijd. Nog maar een biertje.Japanse Chuka Idako (=babyinktvisjes).

In de namiddag is het nazomerzonnetje op het terras net niet te zien, maar binnen in het ruime, hip ingerichte, gebouw (voorheen, tot 2010, van het failliete bedrijf Mattijssen Metaal BV) zitten de bezoekers wèl bij te bruinen in de zon. Vietnamese Bun Rieu Cua (=soep)

 Uitzicht

LeenterrasUitzichtPastoe

Pal tegenover het restaurant(terras) staat het massieve gebouw van het moderne meubeldesignparadijs Toonkamer (die trouwens zelf ook horeca-plannen heeft). Dan is het uitzicht links leuker voor de terraszitter. Achter de bocht van het Rotsoord ziet men daar de volkstuinen van VTV Briljant. Indiase Vindaloo (vrij pittig)

Net buiten het VTV-hek staat het tegeltableau-kunstwerk ‘Groenewoude’ van Carin van Dongen. Dit kunstwerk, een eerbetoon aan de vroegere Faience- en Tegelfabriek ‘Holland’ (1894-1918) in deze buurt, was eerder een tijd incompleet, omdat het gerestaureerd werd, maar is nu weer in volle glorie te bewonderen. Dark Moon (=ijstoetje) & Cappuccino (=koffie verkeerd met schuim)

LEENrestaurant hellingHeuveloord19581962

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten