Happening archeologische opgravingen Duurstedelaan (op donderdag 22/9 en vrijdag 23/9)

DuurstedelaanOpgrav ArcheologieLintmeijerSprangersC

Op donderdagochtend  22/9  heeft wethouder Frits Lintmeijer, bij wijze van persmomentje,  een bezoek gebracht  aan de archeologische opgravingen, o.l.v. Stadsarcheoloog Annette Bakker, aan de Hoogravense Duurstedelaan 22. Hier zijn basisscholen gesloopt en wordt binnenkort een nieuwe Brede School gebouwd. Toen de Da Costa- en Hoge Raven-scholen hier nog stonden, wisten leerlingen vol trots te vertellen dat de Romeinse grensweg Limes ‘onder’ hun scholen liep.

Bij de recente opgravingen zijn bijzondere archeologische vondsten aangetroffen, die door de Utrechtse archeologen worden toegelicht. Tussen 13.00 en 19.00 uur (op donderdag 22 september) waren wijkbewoners en andere belangstellenden welkom om de  vondsten op de

opgraving te komen bekijken. (Voor meer informatie: gemeentelijk archeoloog Annette Bakker  06 – 295 354 09)

Bekijk ook: (-van Persdienst Gem. Utrecht): Utrecht Hoograven al 3.000 jaar geleden bewoond
 (-van DeStadUtrecht.nl): 3000 jaar oud vlechtwerk gevonden in Hoograven
 (-van DNU.nu De Nieuwe Utrechter): Hoograven 3000 jaar geleden al bewoond


IMG_9118

Scholierenbezoek op vrijdag
Voor de groepen 6 en 7 van de Brede School Hoograven (nu op de Pagelaan) was.vrijdag 23 september de dag van de bezoeken aan de opgraving. Het rooster zat goed vol en het werd dan ook een intensieve, maar leuke dag!

De leerlingen waren 15 tot 20 minuten op de opgravingplek. Daar vertelde de archeoloog hen het een en ander over hoe een opgraving in zijn werk gaat, wat het doel is van deze opgraving en natuurlijk wat er zoal tot nu toe gevonden is. De leerlingen konden de archeoloog een aantal vragen stellen.

 ·

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten