€ 27.000 uit Leefbaarheidsbudget-kas misbruikt voor mislukte ‘ontmoetingsplek’ in Hoograven; zegt PowNews

BrasemstraatPlantsoenBij het pad aan de Vaartse Rijn, nabij de Brasemstraat in Hoograven, dook in de 3e week van 2010 de bekende tv-tuinman Rob Verlinden (SBS 6) op. Voor het toenmalige tv-programma “Tuinruimers” van SBS kwam de gevierde tv-tuinman “samen met bewoners” een leuk ingerichte ‘ontmoetingsplaats’ met  bankjes, plantenbakken e.d. aanleggen.

Dit zou gebeurd zijn op initiatief van een buurtbewoonster. Bij de voltooiing van de ‘pleisterplaats’, met Romeinse accenten,  werd in een tent een feestje georganiseerd voor buurtbewoners en genodigden.(Het SBS tv-programma werd uitgezonden op 13 en 14 februari 2010, maar is niet meer te vinden op SBS Programma Gemist)

Kreijkampgeen onderhoud
Inmiddels schijnt de ontmoetingsplek er wegens gebrek aan onderhoud verloederd bij te liggen. De bejaarde buurtbewoners, voor wie het zitje o.a. bedoeld was, komen er nooit. “Blowende en spuitende” hangjongeren wel; althans dat zei een  buurtbewoner op 16 september 2011 in het tv-programma Pownews.

voorgekookt door wethouder
De roemruchte ronkende nieuwsrubriek pakte uit met een vet aangezet item over dit ‘burgerinitiatief’ dat helemaal niet vanuit buurtbewoners zou zijn gekomen, maar zou zijn voorgekookt door gemeenteambtenaren. Naar verluidt vooral op initiatief van toenmalig (VVD-)wethouder  Ingrid de Bondt* (toen ook o.m. wijkwethouder van wijk Zuid). Daarvoor zou dan weer op een oneigenlijke manier omstreeks € 27.000 uit de kas van het Leefbaarheidsbudget zijn geschraapt. (“Ons belastinggeld”; weet u wel?).
Enfin, u kunt het Pownews-item zelf bekijken; na ongeveer 8 minuten: HIER.

KamerBosBloemenIngridDeBondt(*Ingrid de Bondt, die destijds in het SBS6-programma werd geïnterviewd op haar kamer in het Utrechtse stadhuis, is tegenwoordig (anno 2011) lid van het College van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland)

(Update: RTV Utrecht heeft op 17/9 een ‘gemeentewoordvoerder’ gesproken, die heeft gezegd dat de gemeente “het plantsoen aan de Brasemstraat gaat aanpassen om het minder aantrekkelijk te maken voor hangjongeren”)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten