Inspraak concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen locatie De Boo

DeBooWatertoren(Van de gemeentelijke Wijksite Utrecht Zuid🙂

Inspraak concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen locatie De Boo: Starterswoningen op Rotsoord 05-09-2011
Er komen starterswoningen in combinatie met kleinschalige bedrijfsruimte in Rotsoord op locatie De Boo, Briljantlaan 5. Het college heeft besloten het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen vrij te geven voor inspraak. Er is gebrek aan starterswoningen in Utrecht en het beleid van de gemeente is om meer van dit type woningen te realiseren.

Jebber – een dochterbedrijf van woningbouwcorporatie Mitros en stichting Studentenhuisvesting Utrecht – is eigenaar geworden van de locatie De Boo in Rotsoord en wil op deze locatie starterswoningen ontwikkelen in combinatie met kleinschalige bedrijfsruimte en een aantal voorzieningen. Het initiatief van Jebber moest nog wel getoetst worden aan een eerder vastgestelde visie over Rotsoord uit 2006.

In het onderzoek – door de gemeente Utrecht en Jebber samen uitgevoerd – is gekeken naar de ruimtelijke inpassing, verkeer en parkeren en de beoogde functies. De resultaten van het nader onderzoek zijn opgenomen in een concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen. Het concept SPvE is voor zes weken ter inzage gelegd, tot 12 oktober. In deze periode wordt ook een informatiebijeenkomst georganiseerd. Uiteindelijk zal de gemeenteraad het Stedenbouwkundig Programma van Eisen vaststellen. Inspraak concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen locatie De Boo

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten