Planning procedure herbestemming Watertoren half jaar vertraagd

WatertorenvanafVRijnDe Watertoren Heuveloord duikt vaak op op deze site. Nogal wiedus, want als de Dom een symbool/blikvanger is voor héél Utrecht, dan is de Watertoren dat voor de contreien Hoograven/Tolsteeg van de stad. Dus elke gelegenheid om een plaatje van het ding te plaatsen grijpen we aan.

Hoe staat het ondertussen met de procedure voor herbestemming van de monumentale toren?? Hiervoor had de gemeente najaar 2010 een prijsvraag uitgeschreven. Volgens de ‘Herbestemming Watertoren Heuveloord Selectieleidraad’ stond in “juli 2011” de ondertekening van een definitieve overeenkomst gepland met één der zes geselecteerde plannenindieners..

Inmiddels is de (natte) maand juli voorbij, en…?
“De planning in de selectieleidraad is niet meer actueel”
, .aldus Pieter van Sluijs, projectmanager Rotsoord van het Projectmanagementbureau van de gemeente Utrecht.

Nog even geduld
Mede naar aanleiding van vragen die in de eerste fase van de selectieprocedure zijn gesteld heeft het ons meer tijd gekost om alle – met name financiële en juridische zaken – goed te regelen en ook zodanig te regelen dat alle zes geselecteerde kandidaten gelijke kansen hebben.
De uitnodiging voor de tweede ronde is een medio juli 2011 naar de zes geselecteerde deelnemers gestuurd. Rekening houdend met zomerreces e.d. gaat de planning nu uit van indiening en
beoordeling rond 1 november 2011 en contractering voor het einde van het jaar”.

Nog even geduld dus. Ondertussen schijnt er a.s. 16 augustus 2011, aan de voet van de Watertoren, een watertorenvrouwtje op te dagen….

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten