RvS vernietigt tracébesluit. Spoorwerkzaamheden gaan gewoon door

0aDamwandlocatieBadenPowell

Op 20 juli 2011 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State het Tracébesluit van de minister van Infrastructuur & Milieu, inzake Sporen in Utrecht (waaronder het Tracébesluit Utrecht Centraal – Houten), vernietigd. (Zie: uitspraak Raad van State 20/7)

Een belangrijke reden is dat de Afdeling (van de RvS) vindt dat de trillingsmaatregelen onvoldoende zijn gemotiveerd. Het gaat onder meer om de omgeving Tollenstraat en Engelsmanplaat. ProRail overlegt met direct betrokkenen aan de Engelsmanplaat, de gemeente Utrecht en het ministerie van Infrastructuur & Milieu over de gevolgen van de uitspraak.
(Zie ook: hier)
 
0aSpoorwerkzaamhedenReverendNu (20/7) is nog niet duidelijk welke gevolgen dit heeft voor de lopende bouwprojecten. De werkzaamheden worden vooralsnog voortgezet. Hierbij wordt rekening gehouden met de belangen van omwonenden en omgeving, bijvoorbeeld: de huidige verkeers­situatie bij de Bleekstraat. Daarbij spelen tevens een rol: het maatschappelijke-, financiële- en veiligheids-belang en de verleende vergunningen.
 
0aMarielleFrumeauProRailNa de vakantieperiode (eind augustus) zal ProRail verder overleg voeren met omwonenden.

Vriendelijke groet,
 Marielle Frumau
Omgevingsmanager Randstadspoor
ProRail

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten