Duo tartte politie met negeren stopteken na brandstichting en koperdiefstal

0aKoperdiefstalOp dinsdagochtend 12/7 werden twee personen aangehouden. Het vermoeden bestaat dat zijn brand hebben gesticht en koper hebben gestolen.

Omstreeks 03.30 uur zagen agenten twee scooters zonder verlichting over de Albatrosstraat (Watervogelbuurt) rijden. Een stopteken werd gegeven maar het duo reed hard door. In de omgeving van de Tamboersdijk (Hoograven-Zuid) kon één van de twee staande worden gehouden. Hij kreeg een bekeuring voor het negeren van een stopteken en het rijden zonder verlichting.

Brand in keet
Toen de agent de bekeuring aan het uitschrijven was kwam de melding van een brand in een houten keet aan het Houtensepad (Bokkenbuurt/Lunetten). Agenten hadden het vermoeden dat de scooterrijders hierbij mogelijk betrokken waren. Na nader onderzoek kon ook de tweede scooterrijder worden aangehouden. Gezien de verdachte situatie werd een huiszoeking gedaan en in de woning werd brandstof en inbrekersgereedschap aangetroffen.

Het duo, 22 en 23 jaar uit Utrecht, werd direct aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat de verdachten rollen koper hadden gestolen vanaf het terrein. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten