Interieurarchitect Merel Wolthuis liet zich inspireren door monumentale Neerlandia-ruïne

0aMerelWolthuisMaquetteEAdeRuigGemist (..) door de redactie van aanzetnet.nl:  van 30/6 tot 3/7 was aan de Ina Boudier Bakkerlaan de eindexamenexpositie te zien van de afdeling Design van de Faculteit Beeldende Kunst en Vormgeving van de Hoge School voor de Kunsten (HKU). Ja, ja;  een hele mond vol, en dan is die afdeling Design ook nog onderverdeeld in de sub-richtingen 3D Design, Fashion Design, Graphic Design, Illustration, Industrial Design, Photography, Urban Design én Interior Architecture.

Eeke Anne de Ruig, werkzaam bij het gemeentelijk Wijkbureau Zuid, heeft deze expo nièt gemist en zag, bij de exposanten Interior Architecture 2011, een “meer dan prachtige maquette  van Merel Wolthuis  van de Neerlandia-fabriek (op het Prozee-terrein aan de Verlengde Hoogravenseweg, naast Kringloopcentrum De Arm).  “Ze heeft een maquette gemaakt van de fabriek, met daarin haar ideeën voor hergebruik van het gebouw. Ze vertelt bijzonder enthousiast en met veel liefde over de fabriek, de geschiedenis en de mogelijkheden ervan. Ik zou zeggen, een must-see!”, aldus De Ruig.

Overigens moeten we Merel Wolthuis’ ideeën met de monumentale voormalige draadnagelfabriek Neerlandia zien als kunstzinnige uitwerking van fictieve ‘mogelijkheden’ . In de ‘werkelijkheid’ worden er op het Prozeeterrein nieuwbouwplannen ontwikkeld, waarbij slechts een deel van Neerlandia behouden blijft ( zie: Stedenbouwkundig plan Prozeeterrein en Herontwikkeling Prozeeterrein stap dichterbij).

Peter Sprangers van de Historische Kring Hoograven Tolsteeg (HKTH) meldt dat de Stichting HKTH de maquette van Merel Wolthuis heeft geplaatst in de zagerij van de Pastoefabriek  (Rotsoord), “waar de maquette op 10 september in en rond een debat over herinvulling industrieel erfgoed een prominente rol zou kunnen vervullen. Merel zal er dan ook zijn om toelichting te geven”  Nadere gegevens volgen. De HKTH heeft Wolthuis “waar mogelijk van documentatie en uitleg voorzien”. 

(Vorige maand kwam de firma Prozee negatief in het nieuws, als  slachtoffer van een -onopgehelderde- gewapende overval. Maar bij het bericht hierover, staan nog een paar fraaie foto’s van de Neerlandia-ruïne)

0aNeerlandiaMaquetteMerelWolthuisEAdeRuig

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten