Word fietsdocent! Opdat héél Hoograven gaat fietsen

0aFietsdocentPeter Pelzer (beheerder Meldpunt ‘Mijn slechtste fietspad’ en ‘Heel Hoograven Fietst*’  bij de Fietsersbond) vraagt uw aandacht voor het volgende:

Waarom Fietsen?
Iedereen weet eigenlijk wel waarom de fiets zo’n goed vervoermiddel is. De energie om vooruit te komen komt uit je eigen benen. Door deze beweging blijf je fit en voorkom je obesitas en hart- en vaatziekten. Bovendien zijn er geen vieze uitlaatgassen of herrie waar de buurt last van heeft. En een is fiets natuurlijk goedkoop. Je hoeft niet te tanken of buskaartjes te kopen, maar kan zo wegrijden. Het is dan ook niet zo gek dat er veel interesse is voor de fiets in Hoograven. Het fietsgebruik blijft alleen nog achter. Tijdens de inventarisatie van Briljante Ideeën Hoograven hebben diverse buurtbewoners aangegeven dat ze behoefte hebben om te leren fietsen. Alle reden om hier door middel van het project Heel Hoograven Fietst!* iets mee te doen.
(*Zie ook: Hoograven in de lift, pagina 2)

Fietslessen
De eerste actie van Heel Hoograven Fietst! is het organiseren van fietslessen. Deze fietslessen worden zoveel mogelijk gegeven door vrijwilligers uit de buurt. Handig en gezellig, zodat je elkaar beter leert kennen en tegelijkertijd het fietsen onder de knie krijgt. Buurtbewoners die fietsdocent willen worden krijgen eerst een (gratis) docentencursus door een professionele instructeur, waarna ze minimaal een half jaar een paar uurtjes in de week lesgeven. In de docentencursus worden onder meer verkeerstheorie, onderwijsvaardigheden en praktische tips behandeld. De docentencursus vindt plaats op 4 dinsdagavonden: 13 september, 20 september, 27 september en 4 oktober. Daarna zullen de fietslessen zo snel mogelijk starten.

Doe mee!
Wanneer je kunt fietsen en enthousiast bent,  word dan fietsdocent! Zodat je het nut en het plezier van fietsen ook op anderen kunt overbrengen.  Als je fietsdocent wilt worden, stuur dan even een mailtje naar heelhoogravenfietst@fietsersbond.nl, dan nemen we contact met je op. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, horen we dit ook graag. Op basis van ideeën en initiatieven uit de buurt willen we het project in de toekomst gaan uitbreiden met fietstochten, fietsmaatjes en andere fietsactiviteiten. Suggesties? Laat het weten!

Interesse?
Stuur dan een e-mail naar  heelhoogravenfietst@fietsersbond.nl of neem contact op met Jos Bierens van Portes (0620614548). Je bent daarnaast van harte welkom om naar de informatieavond voor fietsdocenten te komen op woensdag 29 juni om 20:00 in Ravelijn aan de Hooft Graaflandstraat 2a.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten