Zomertraining voor nieuwe vrijwilligers Home-Start (opvoedondersteuning op maat bij gezinnen thuis)

0aHomeStart vrijwilligers bieden opvoedondersteuning op maat bij gezinnen thuis. Daar waar tijdelijk een steuntje in de rug nodig is bieden zij een luisterend oor of een helpende hand bij het oplossen van problemen. Vrijwilligers kunnen meedenken en samen met de ouders zoeken naar oplossingen. Zij vervullen de rol van een goede buurvrouw en komen elke week langs bij een gezin om te horen hoe het gaat en de ouders te helpen, zodat zij het na een tijdje weer zelf kunnen. Ouders hun eigen kracht en zelfvertrouwen laten vinden, is een belangrijk doel van Home-Start. (Zie ook o.a. hier & hier)

Voordat vrijwilligers ingezet kunnen worden om een gezin te begeleiden, volgen zij eerst een voorbereidende training. Daarin wordt de methodiek van Home-Start nader toegelicht, de belangrijkste uitgangspunten komen aan de orde en er wordt veel gewerkt met praktijkvoorbeelden. De toekomstige vrijwilligers kunnen zich daardoor een goed beeld vormen van het werken in gezinnen en het geeft de coördinatoren de mogelijkheid uitgebreid kennis te maken met de vrijwilligers. De matches met gezinnen worden zo zorgvuldig mogelijk gemaakt en de training is daar een belangrijk onderdeel van.

In de eerste twee weken van augustus start er voor het eerst een zomertraining van vier dagdelen. Bij voldoende aanmeldingen kan de training plaatsvinden. Nadat de deelnemers hun certificaat behaald hebben, kunnen ze ingezet worden in gezinnen. We zoeken mensen die ervaring hebben met kinderen en/of opvoeden, een dagdeel per week beschikbaar zijn en die zich goed kunnen verplaatsen in een ander. Heb je interesse? Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek naar 030-2914050 of mail naar homestart@portes.nl

Meer informatie is ook te vinden op www.home-start.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten