Minister Melanie maakt ’t mogelijk! (Tram naar de Uithof)

0aMinisterMelanieSchultz  
    Nieuwsbrief HOV Om de Zuid / Uithoflijn   1 juni 2011  
     
       
     
 

Rijksbijdrage voor tram in Utrecht! BRU en gemeente nemen projectbesluit!

Minister zegt € 110 mln subsidie toe

Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, Minister van Infrastructuur en Milieu, heeft besloten om een subsidie van 110 miljoen voor de tram naar De Uithof definitief toe te kennen aan de regio Utrecht. Met de maatschappelijk kosten batenanalyse (MKBA) en de Businesscase hebben BRU en gemeente voldaan aan de voorwaarde van het rijk van december 2010, om aan te tonen dat de tramverbinding noodzakelijk, realistisch, uitvoerbaar en rendabel is.

De Minister heeft daarnaast ook in beschouwing genomen dat het alternatief – een busbaan – geen robuuste toekomstvaste oplossing is en uiteindelijk tegen zijn systeemgrens aanloopt. Ten slotte komt daar nog bij dat uit onderzoek blijkt dat de OV-terminal in Utrecht CS sterk gebaat is bij de tram. De Minister vindt het daarom verstandig deze kwaliteitssprong voor het OV in de regio mogelijk te maken. 
Lees het persbericht van het Rijk 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten