Taxibusjeschauffeurs schonken speelgoed voor jongste leerlingen Het Rotsoord

0aHetRotsoordChaufffeursVerkeersborden

In het kader van niet al te actueel, maar wél  leuk nieuws, plaatsen we hieronder een stukje van Jolijn Kamphuis, dat òòk in de Schoolkrant van Het Rotsoord heeft gestaan.
Het Rotsoord is een school voor speciaal onderwijs voor leerlingen met auditieve en/of communicatieve moeilijkheden (voor o.a. dove, slechthorende en autistische kinderen). Jolijn is een leerkracht van groep 1/2.
(Omdat de scholieren niet uit de buurt komen, maar uit de hele regio; worden ze gehaald en gebracht door een heleboel taxibusjes, zoals dagelijks op de Diamantweg te zien is.)

“Wij van Het Rotsoord hebben nieuws van onze taxichauffeurs. Zij hebben namelijk geld gegeven om speelgoed te kopen voor de kleuters:.
Zo maar een donderdagmorgen begin april. Nog voordat alle kinderen in de klas zijn staan er drie enthousiaste chauffeurs voor mijn neus. Er wordt gezegd: ‘dit is de juf die je moet hebben…’. Na een korte voorstelronde vertellen deze drie fantastische mensen waarom ze mij ’s morgens vroeg overvallen. Ze hebben namelijk een spaarpotje. Deze wordt gebruikt voor kaarten als iemand jarig is, een bloemetje bij ziekte of een kleinigheidje wanneer iemand zoveel jaren ‘op’ de bus zit.

hetrotsoordhalFlink kaartpotje
Vandaag vertellen ze mij dat ze een flinke pot hebben en dat ze graag iets willen geven aan de jongste kinderen van onze school. Aan mij de eer om iets leuks uit te zoeken, waar de kleuters buiten op het schoolplein mee kunnen spelen.

Maandagmorgen 16 mei 2011 was het dan zover. Alle kinderen zaten vol verwachting in het speellokaal te wachten op de buschauffeurs. Onder luid geroep van de kinderen waren daar de helden van de kinderen (en leerkrachten/assistenten). Een kleine groep uit een grote groep fantastische chauffeurs!

Alle chauffeurs hadden een verkeersbord in hun handen waarmee de kinderen buiten kunnen spelen. De kinderen vonden het geweldig. Natuurlijk hadden de kinderen zelf een bedankje gemaakt voor de chauffeurs en deze hebben ze persoonlijk overhandigd.
Nadat de kinderen een daverend applaus hadden geven, gingen de chauffeurs weer weg. Ja, er moeten natuurlijk nog meer mensen van a naar b worden gereden in de regio!

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten