Onvoldoende bewijs om verdachten van geweld aan te houden ivm tuinfeestdrama Harnaslaan 22/4

0aHarnaslaanstraatnaambordOnderzoek geweld Harnaslaan
De politie heeft het onderzoek naar het geweldsincident van 22/4 aan de Harnaslaan (zie ‘Persberichten Utrecht stad van 25 april jl scroll naar: ‘Feestje verstierd door groep jongeren’) afgerond. Er is onvoldoende vast komen te staan wat er die avond precies gebeurd is en wie verdachten zijn.

Op Goede Vrijdag raakten op een verjaardagsfeestje twee meisjes, van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, gewond. Volgens de eerste melding op vrijdag 22 april zouden vijf jongens over een schutting zijn geklommen en zich op die manier als ongenode gasten hebben opgedrongen op het feest.

Bij latere verhoren 0aHarnaslaanstraatbordRolsstoelvan verschillende getuigen en de slachtoffers werd echter niet duidelijk om hoeveel jongens het precies ging. Ook is niet vast komen te staan of deze jongens ‘indringers’ waren of dat zij zich al op het feest bevonden. Het laatste is  waarschijnlijker.
Tot slot kan of wil geen van de aanwezige jongeren exact vertellen wie er geslagen heeft en wie of wat dus het letsel bij de slachtoffers heeft veroorzaakt. Dit is wel nodig om iemand als verdachte aan te merken en te kunnen vervolgen.

De politie gaat na onderzoek uit van een uit de hand gelopen scholierenfeest, waarbij vermoedelijk ook drankgebruik een rol speelde. De jongeren die het feest zouden hebben verstoord, waren in ieder geval geen bij de politie bekende “probleemjongeren”. Ook is gebleken dat het verschil in etnische achtergronden van de betrokkenen in het verloop van het conflict geen rol heeft gespeeld, zoals wel in sommige media werd gesuggereerd.0aHarnaslaanJelteDumpert

Wèl aanhoudingen voor bedreiging en mishandeling
Op woensdag 4 mei zijn twee jongens aangehouden op verdenking van resp. bedreiging en mishandeling. De bedreiging en mishandeling waren een vervolg op het uit de hand gelopen verjaardagsfeest en vonden plaats na het geweldsincident op de Harnaslaan op vrijdag 22 april. Zie hiervoor de ‘persberichten Utrecht stad’ van 6 mei jl.

Zie ook:
4/5: Twee jongens aangehouden (4/5) ivm bedreiging- en mishandeling in periode NA met geweld verstoord feestje in Harnaslaan op 22 april

29/4: Mishandelingsdrama Harnaslaan 22/4 ontaardde in ’tuinfeestsoap’. Week later nog géén daders of verdachten vast

25/4: Update: Gebroken oogkas bij meisje (16) na verjaardagsknokpartij Harnaslaan (22/4). Aanvankelijke verdachten vrij gelaten

25/4: Tienermeisje gewond door geweld van verstoorders verjaardagsfeestje (22/4) in de Harnaslaan

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten