Máxima (40) deelde op haar verjaardag ‘appeltjes’ uit

0aMaximaDochterVandaag hadden we de onbedwingbare neiging om op deze site een foto* van onze toekomstige Koningin te plaatsen. Máxima is vandaag 40 jaar geworden. Hoera!
Dit heugelijke feit heeft dus NIETS  te maken met de wijken Hoograven, Tolsteeg en Bokkenbuurt.
Wel moeten we nog even wat recht zetten omtrent de Jeremiebrug, die 99 jaar op een vierwijkenpunt (Tolsteeg/Rivierenwijk/Dichterswijk/Binnenstad) stond (en in april is gedemonteerd). Deze brug zal NIET in het Leidsche Rijn Park herrijzen, zoals we eerder schreven, maar in het Máximapark.. (Maar dat blijft dus dezelfde locatie)

Prinses Máxima ging overigens vandaag 17/5 gewoon aan het werk; want ze reikte hedenochtend op Paleis Noordeinde drie Appeltjes van Oranje uit aan drie winnende initiatieven onder het thema  “Kunst Beweegt” (door “organisaties die zich binnen het werkterrein van het Oranje Fonds inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen”)..

In 2010, toen het thema  ‘De Kracht van Sport‘ was, behoorde de Hoogravense studentenroeivereniging Orca , met het project ‘Sport op School‘, ook tot de  genomineerden voor een Appeltje.
Orca viel toen buiten de Appeltjes… Maar die ‘pijn’ is onlangs, op Bevrijdingsdag 5 mei 2011, goedgemaakt, want toen ontving Orca uit handen van Burgemeester Wolfsen de 17e Tolerantieprijs (plus €7000) voor hun project ‘Sport op School’.

(*Door op het vergrootglaasje onderin de foto te klikken kunt u Máxima ‘maximizen’)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten