Dinsdag 24 mei: Thema-avond bezuinigingen in de thuiszorg

0aHuishoudelijkeThuiszorgOp dinsdag 24 mei organiseert het Collegaplatform Huishoudelijke Thuiszorg een bijeenkomst voor medewerkers over de bezuinigingen in de zorg. De bijeenkomst zal plaatsvinden van 19.00 uur tot 21.30u in het FNV-gebouw aan de Oudenoord 170 in Utrecht. Alle huishoudelijk medewerkers van de thuiszorg in de regio Utrecht zijn van harte welkom op deze avond.

Op dit moment dreigt een nieuwe bezuinigingsronde met grote gevolgen voor het personeel. Op deze thema-avond zullen ervaringen uitgewisseld worden, kunnen medewerkers in de huishoudelijke zorg vragen stellen over hun rechten en zullen plannen gemaakt worden om samen op te trekken tegen deze bezuinigingen.

Door de nieuwe bezuinigingsronde worden de thuishulpen voor een onmogelijke keuze gesteld: salaris inleveren of ontslag op korte termijn. Of de thuishulpen mogen niet meer bij hun vaste cliënten werken omdat ze te duur voor hen zouden zijn.
Initiatiefnemer Gonnie Oosterbaan: “Het is schandalig dat medewerkers met een beroep op loyaliteit tegenover hun cliënten en hun collega’s worden medewerkers gedwongen om genoegen te nemen met een veel lagere salarisschaal.” Dit zorgt voor veel onrust onder het personeel, die vaak niet weten wat hun rechten en plichten zijn. Om ervoor te zorgen dat werknemers hiervan op de hoogte zijn en de gezondheid van cliënten voorop blijft staan organiseert het Collegaplatform Huishoudelijke Thuiszorg deze bijeenkomst.

(Voor meer informatie kunt u contact opnemen met initiatiefnemers van het Collegaplatform Huishoudelijke Thuiszorg: Gonnie Oosterbaan, lid actiegroep Stop Uitverkoop Thuiszorg Utrecht, telefoon 06-51112567 / e-mail: gonnie.oosterbaan@wxs.nl of: Sengul Sözen, bestuurder ABVAKABO FNV, telefoon 06-53362334 / e-mail: ssozen@abvakabo.nl)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten