13/5 Auto ramt vol fietsenrek Goylaan/Julianaweg na achtervolging door de politie. Bewoners Hoogravenseweg hielden verdachte tegen

IMG_4168klBewoners van de Julianaweg en de ’t Goylaan werden vrijdagochtend de13e opgeschrikt door een luide knal.
De bestuurder van een rode auto had na een politieachtervolging de macht over het stuur  verloren en is, zoals op de foto te zien is, tegen een vol fietsenrek tot stilstand gekomen. Inzittenden van de rode auto vluchtten, volgens ooggetuigen, rennend weg, via Julianaweg richting Smaragdplein.
De auto was gestolen; de poltie had de achtervolging ingezet vanaf Kanaleneiland. De chauffeur is inmiddels gepakt; zijn bijrijder is nog voortvluchtig.

Hieronder het officiële Politiebericht van 15 mei:

Rijden in gestolen auto

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd een autodief aangehouden.

Omstreeks 11.45 uur kreeg de politie de melding dat een auto met hoge snelheid door de Zeehaenkade zou rijden. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen een auto voor het verkeerslicht bij het Europaplein staan. Toen de bestuurder de agenten zag gaf hij vol gas en reed door het rode verkeerslicht. De achtervolging werd ingezet en op de Julianaweg botste de bestuurder tegen een fietsenrek aan. Twee verdachten renden uit de auto.

De agenten gingen achter de 18-jarige bestuurder uit Utrecht aan. Verschillende omstanders probeerden de vluchtende man af te snijden. Uiteindelijk stonden een aantal mensen op de Hoogravenseweg en de pas werd afgesneden. De man kon vervolgens worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen. De auto stond als gestolen te boek.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten