Einde Prullenbak-op-het-Smaragdplein-soap(-strip)

0aPrulbakTopicawataEen maand of vier geleden, ergens in februari, begon op het Smaragdplein een soort prullenbaksoap: een openbare afvalbak op het pittoreske plein bleek slechts drie wanden (1e foto) over te hebben. De wand, die vier maanden zou ontbreken,  was “gestolen”, aldus iemand van de gemeente weken later. Vervanging lag ingewikkeld, omdat de leverancier het liet afweten of zoiets. Een bewonersmelding bij de gemeente, halverwege april, leverde slechts een ontvangstbevestiging op. Begin mei ging het Hoogravense raadslid Tim Schipper, strijder tegen onrecht en ongemak namens de SP,  zich met de ‘kwestie‘ bemoeien door ambtenaren te benaderen.

Op zaterdag 7 mei konden wij van aanzetnet.nl  constateren dat de Vierde Wand van de Prullenbak er weer aan zat. Dat bleek echter nog niet helemaal het einde van deze ‘soap’, want die kwam op dinsdag, marktdag, 10 mei. Speciale reporter TIm Schipper doet verslag:

0aPrulbak1TSchipper0aPrulbak3TSchipper0aPrulbak2TSchipper“Gisteren (10 mei) persoonlijk getuige geweest van het einde van de prullenbaksoap op het Smaragdplein.
10.00 uur: Er zit inderdaad een nieuwe deur in, maar die kan niet dicht. Op het frame van de bak ontbreekt het ‘oogje’ waar de sluitpal van het slot in moet vallen (2e foto). Ondergetekende vermoedt een vervolg op de soap.
10.15 uur: Twee mannen in overalls arriveren en bekijken de zaak grondig. Na telefonisch overleg met de Chef Sluitpallen & Oogjes wordt het gehele frame gedemonteerd. Een naakte prullenbak blijft achter (3e foto).
11.15 uur: De mannen keren terug en plaatsen het gerepareerde frame solide terug op zijn sokkel. Alles past in één keer (4e foto). Einde soap, tevreden mannen.
Overigens wist een passant te melden dat ook bij andere soortgelijke bakken de deurtjes ontbreken”.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten