‘BehOUDegein’: bewonersvereniging complex Oudegeinlaan opgericht

0aOudegeinlaanStreetview2009Met unanieme steun van ruim 70 buurtgenoten tijdens een eerder gehouden bewonersavond, is in april de bewonersvereniging ‘BehOUDegein officieel opgericht. De vereniging wil dat de bewoners een echte keuze krijgen als het gaat om de toekomst van de 234 sociale huurwoningen in het complex (Nijveldsingel, Vronesteinlaan, Linschotensingel, De Wierslaan en Oudegeinlaan) en zet zich in voor goed onderhoud van de huizen en buurtveiligheid.

Bestuurslid Ada Leene: “Al jarenlang horen we van woningbouwcorporatie Portaal allerlei plannen voor het complex. Nu wil Portaal alle huizen slopen. Uit een gehouden buurtonderzoek bleek dat daar helemaal geen meerderheid voor is. Wel willen de mensen gewoon goed onderhoud. En dat wordt een keer tijd, want het laatste groot onderhoud was in 1984.”

De bewonersvereniging liet zelf een bouwkundige een eerste onderzoek doen naar de staat van een aantal woningen in diverse straten in het complex. Daaruit bleek dat de huizen prima te renoveren zijn en vooral te maken hebben met achterstallig onderhoud. Leene: ”Als de huizen netjes worden opgeknapt, de openbare ruimte beter wordt onderhouden en meer wordt gedaan aan veiligheid in de buurt, dan kunnen we hier nog jaren voort. De mensen moeten eerlijke informatie krijgen, ook over de gevolgen van sloop voor hun portemonnee. Want het kan zomaar zijn dat ze tussen de 100 en 200 euro per maand meer gaan betalen als ze moeten verhuizen.”

Met een periodieke nieuwsbrief en bewonersavonden houdt de bewonersvereniging de buurt op de hoogte van haar activiteiten. Naast gesprekken met Portaal over het onderhoud is er nauw contact met het wijkbureau over het onderhoud van de buitenruimte en de problemen die er zijn met hangjongeren.

Al flink wat buurtbewoners zijn lid geworden van de vereniging. Iedereen die wil kan zich hierbij aansluiten.
(Zie ook: Meerderheid bewoners Oudegeinlaan e.o.tegen sloop, volgens SP)

Contactpersonen Bewonersvereniging:
Ada Leene, De Wierslaan 10, 030-7517252
Jop van de Eem, Linschotensingel 6-II, 030-2870036
Anneke Severijn, Nijeveldsingel 12-III, 030-2800097

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten