Twee jongens aangehouden (4/5) ivm bedreiging- en mishandeling in periode NA met geweld verstoord feestje in Harnaslaan op 22 april

0aHarnaslaanOnderzoek geweld Harnaslaan

De politie heeft woensdag 4 mei twee jongens aangehouden op verdenking van resp. bedreiging en mishandeling. De bedreiging en mishandeling vonden plaats na het geweldsincident op de Harnaslaan op vrijdag 22 april. (Zie: ‘Politiepersberichten Utrecht stad van 25 april jl: scroll naar: ‘Feestje verstierd door groep jongeren’)

Eén van de slachtoffers, een 16-jarig meisje uit Utrecht, werd in de week na het incident bedreigd door een 15–jarige jongen uit Utrecht. Deze 15-jarige jongen zou niet bij het groepje horen dat het geweld had gepleegd.
De jongen was kort voor zijn bedreiging zelf door een leeftijdsgenoot mishandeld als tegenreactie op het geweld op het feestje. De jongen heeft de bedreiging dus vermoedelijk geuit als reactie op zijn mishandeling. De verdachte van deze mishandeling, een 16–jarige jongen uit IJsselstein, is ook aangehouden. De politie zal tegen beide jongens proces-verbaal opmaken.

Geweldsincident
Op Goede Vrijdag werd een verjaardagsfeestje van scholieren verstoord. Twee meisjes, van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, raakten gewond. De politie verwacht het onderzoek naar de mishandeling van de meisjes binnenkort af te ronden. Meer nieuws hierover volgt later (aldus Politie Utrecht)
(Zie ook: hier & hier & hier)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten