Roeivereniging Orca wint Tolerantieprijs voor project ‘Sport op school’

Op donderdag 5 mei 2011 reikte burgemeester Wolfsen om 15.30 uur tijdens het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk de zeventiende Tolerantieprijs uit aan het project ‘Sport op School‘ van studentenroeivereniging Orca (Verlengde Hoogravenseweg 13). Orca ontvangt een geldbedrag van €7.000, te besteden aan het bekroonde initiatief.
 
0aOrcaKinderenSinds 2007 organiseren studentenroeivereniging Orca en woningcorporatie Mitros het project Sport op School. Studenten zoeken jongeren op in de wijk en op school om samen met hen plannen te maken voor hun wijk en de jongeren te interesseren in sportactiviteiten van de vereniging. Studenten willen zo jongeren ervan overtuigen dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen: wat kunnen jongeren zelf doen om hun wijk leefbaarder te maken. De studenten doen dit in nauw overleg met scholen en woningcorporaties. Orca heeft zich de afgelopen jaren weten te ontplooien tot een warm en betrokken maatschappelijke sportvereniging, aldus de jury.
De samenwerking heeft geleid tot bijzondere initiatieven rondom thema’s als samenwerken, bewegen en ontmoeten. De ‘Sport op School’-projecten zijn inmiddels ook opgestart in andere delen van Utrecht en zelfs in Leiden en Rotterdam.
 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten