Na te luisteren: Hoogravens dagboekfragment op 5 mei op Radio 5 (15.15 uur)

brievenbootsmaDe radiozender Radio 5 Nostalgia houdt zich de laatste maanden bezig met dagboeken. (Radio 5 zit op de kabel, maar is ook te beluisteren via een  ‘ouderwetse’ radio: middengolffrequentie 747 AM.)
Op donderdag 5 mei  was er een speciale aandacht voor dagboekfragmenten die gaan over 5 mei 1945.

In het programma Plein 5 (14.00 uur – 16.00 uur) is er ook plaats ingeruimd voor het dagboek-fragment van 5 mei 1945 uit het boek Twee werelden-een hongerwinter, redactie: George Bootsma.

(Link: naamsverandering Prinses Julianaweg in ‘Laan 1942‘)

Twee werelden – Een Hongerwinter is samengesteld uit dagboeken, geschreven ten tijde van o.m.de hongerwinter 1944/45, van George’s grootvader Dorus Bootsma  (woonachtig in de toenmalige Jutfase wijk Hoograven), en van verslagen van voedselfietstochten en brieven van de onderduikperiode van George’s vader Reijer Bootsma (zie hier & hier & en filmpje “Hongerwinter 1944 herdacht met fietstocht”).0aTweeWereldenGeorgeBootsmaVoorkant

Plein 5-presentator Hijlco Span voerde  een vraaggesprekje met George Bootsma, waarna (een deel van) het fragment werd voorgelezen door Bram van der Vlugt.
Rond 15.15 uur kwam Bootsma’s  bijdrage in het programma, waarin in totaal 12 dagboekfragmenten van Bevrijdingsdag 1945 te horen waren.
Inmiddels is de uitzending geweest, u kunt Plein 5 van 5/5 hier naluisteren (Dagboekfragment 10: Dorus Bootsma)

George Bootsma weet dat de redactie van Plein 5, na een oproep, véél inzendingen van dagboekfragmenten uit het hele land ontving.
Dat het fragment uit het dagboek van mijn opa behoort tot een van de vier waaraan extra aandacht wordt besteed, zegt dan toch wel iets over de kwaliteit ervan. Ik kan dat rustig vermelden, omdat het niet mijn verdienste is, maar ik ben er als kleinzoon wel trots op“, aldus Bootsma

0aTweeWereldenGeorgeBootsmaAchterkantboek

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten