Mishandelingsdrama Harnaslaan 22/4 ontaardde in ’tuinfeestsoap’. Week later nog géén daders of verdachten vast

0aADHarnaslaan0aHarnaslaanJelteDumpertEén week nadat een groep Hoogravense treiterjeugd (op ‘goede vrijdag’ 22/4) een verjaardagsfeestje van een tienermeisje in (de Harnaslaan) verziekte, waarbij gewonden vielen, zitten er (-stand 29/4 ’s ochtends-) nog géén daders noch verdachten achter de tralies.
Een maand nadat Hoograven-Zuid (inter)nationaal  de aandacht trok door een spreeuwenzwermspektakel, ontaardde dit Hoogravense mishandelingsdrama in een ‘tuinfeestsoap‘ (term van Geen Stijl), waarover landelijk veel gesproken, ‘geinternet’,  gespeculeerd en gescholden werd. Dat begon vrijdagavond 22/4 al met onsamenhangend getwitter over bewegingen van politieauto’s e.d.
Het hielp niet dat pas drie dagen later (2e paasdag ’s middags) een officieel politiebericht uitkwam (hier, letterlijk overgenomen), dat echter nieuwe woede en frustratie uitlokte, omdat de Officier van Justitie had beslist dat de aangehouden vermeende verdachten wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten moesten worden. “De politie zet het onderzoek voort”, heet het dan.

0aHarnaslaanTweetPolitieU0aHarnaslaanTweetVVDHangende onderzoek
Hangende dat onderzoek heeft Burgemeester Wolfsen (-‘kop van jut’ voor veel boze mensen op internet, die recentelijk  toevallig een prijs had ontvangen voor ‘aanpak van huiselijk geweld-‘) deze week aan de  gemeenteraad verteld dat hij ‘contact had’ met de slachtoffers, maar toen niet méér mocht zeggen.  (Op 30/4, 20.30u,  loopt Wolfsen mee in een lampionoptocht door Hoograven (maar niet langs de Harnaslaan).

0aADUNUtrechtZuidLogo“Bewijs sterker maken”
Het AD/UN van 29/4 zou de mishandelde meisjes (14 en 16)  ‘voor het eerst’ aan het woord laten; zie hier. (Zie ook: www.ad.nl)
Het papieren AD/UN (29/4) meldde dat de 16-jarige een gekneusde voet en blauwe plekken had opgelopen door klappen, nadat ze een glas drank naar een indringer op het feestje had gegooid. Het 14-jarige meisje kreeg ook klappen en ontving later een dreig-sms (“Meisje dit gaat niet goed voor je aflopen….”, enz.)
De meisjes baalden dat de politie hun verklaringen “niet serieus nam” en drie verdachten zo snel weer vrijliet. Dit zou te maken hebben met tegenstrijdige kledingsignalementen. Volgens politiewoordvoerster Friedeman zou de politie òòk de dreig-sms onderzoeken en proberen alle verklaringen van alle getuigen “zoveel mogelijk op één lijn te krijgen om het bewijs sterker te maken”, aldus Friedeman, aldus het AD.

0aHarnaslaanGShoerMocrosGeen Stijl & PVV
Geen Stijl-verslaggever Jelte liet in een filmpje ‘de opa van de in elkaar geslagen tuinfeestmeisjes’ aan het het woord).

0aHarnaslaanPVVkamervragenEn de PVV stelde kamervragen (o.a. vraag 5: “Zal de schade worden verhaald op de dader(s) of hun ouders? Zo neen, waarom niet?”)

0aHarnaslaan33

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten