Compensatie voor stroomstoring 26 januari? Netwerkbeheerder Stedin weet het nog niet precies

0aOlivierStroomstoringBabyHieronder een ingezonden stuk van Sjef van Hoof , waarvoor we hem danken, over de automatische compensatieregeling -maar niet heus- van Stedin ivm de stroomstoring op woensdag 26 januari in Hoograven, Lunetten, Bokkenbuurt, Tolsteeg en Nieuwegein-Noord.
(Op de foto: ‘stroomstoringsbaby’ Olivier; zie hier)

“Wellicht ook voor jullie interessant? Je kunt plaatsen of linken naar lunetten.nl
(zie ook:
NMA Advies: dien klacht in bij Stedin)


Netwerkbeheerder Stedin weet nog niet welke inwoners van bovengenoemde wijken een compensatie gaan krijgen voor de stroomstoring op woensdag 26 januari. Een medewerkster vertelde dat de zaak de aandacht heeft van het team schade en klachten Utrecht. “Het is echter niet duidelijk wie precies meer of minder dan 4 uur zonder stroom heeft gezeten.”

0aStedinLogoVolgens de website van Stedin zouden huishoudens die voor compensatie in aanmerking komen binnen vier tot zes weken geïnformeerd worden. De medewerkster kon geen reden geven voor de vertraging van de uitvoering van de regeling. “Het heeft onze aandacht, we vragen nog even om geduld”

Volgens meldingen op deze website viel de stroom ergens tussen 03:18 en 03:28 uur uit. Even voor achten was de stroomvoorziening tijdelijk hersteld, waarna er tot 08:34 weer een korte stroomstoring was.

Als Stedin de compensatiemaatregel ruimhartig uitvoert, zouden maximaal  5600 huishoudens in Lunetten en 6400 huishoudens in Hoograven voor de compensatie in aanmerking komen. Het compensatiebedrag zou dan 420.000 Euro bedragen. Voor bedrijven gelden soms nog hogere compensaties die daar nog bovenop komen.

Netwerkbedrijf Stedin bestond tot 1 juli 2008 onder de naam Eneco NetBeheer. Het bedrijf is verantwoordelijk voor transport van gas en elektriciteit naar ruim twee miljoen klanten in en rondom Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Er werken 570 mensen. In 2009 boekte het bedrijf een omzet van 861,9 miljoen en een winst van 71,5 miljoen Euro. Het bedrijf reageert ook op Twitter.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten