Graphic novel over kosmonaut Gagarin door Hoogravenaar Gustavo Garcia (en kompaan Rob van Scheers)

0aGagarinDeze maand  was het op 12 april precies 50 jaar geleden dat de Russische kosmonaut  Joeri Gagarin (Юрий Гагарин) (1934-1968) als eerste mens, een hondje ging hem voor, een ruimtereis maakte aan boord van de Vostok 1.

Veertien jaar later werd in Barcelona Gustavo Garcia geboren, die in 1999 in Nederland kwam wonen. Alwaar hij heden ten dage nog steeds woont; in de mooie wijk Hoograven.

Gustavo Garcia werkt als zelfstandig tekenaar/illustratief designer/kunstenaar. Samen met journalist/schrijver/scenarioschrijver Rob van Scheers (1959) maakte Garcia de graphic novel Gagarin – Het grootste avontuur van de mensheid , “het verslag van een krankzinnige missie”, dat onlangs, niet geheel toevallig deze maand, uitkwam.0aGagarinHimself

U kunt hier een VPRO-interview met beide heren beluisteren en u kunt hier alvast 23 pagina’s uit het fraaie stripverhaal lezen.

 

0aGagrinUtrNwsbl1961

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten