Update: Gebroken oogkas bij meisje (16) na verjaardagsknokpartij Harnaslaan (22/4). Aanvankelijke verdachten vrij gelaten

0aHarnaslaanEen 16-jarig meisje uit Nieuwegein heeft vrijdagavond 22 april een gebroken oogkas opgelopen bij een feestje dat werd verstoord door een groep indringers. Het feestje vond plaats in een woning aan de Harnaslaan.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie een melding van een grote vechtpartij in de woning, waarbij met flessen werd geslagen en gegooid. Toen agenten arriveerden, kwamen dertig tot veertig feestgangers door de voordeur naar buiten. De aanstichters waren er inmiddels vandoor. Het incident trok veel bekijks van buurtbewoners.

Twee meisjes gaven een verjaardagsfeest. Enkele jongens uit de wijk die niet waren uitgenodigd, hingen de hele avond rond de woning en gedroegen zich hinderlijk. Uiteindelijk sprongen vijf jongens over de schutting. In de paniek die ontstond, kreeg het 16-jarige meisje klappen. Vervolgens verdwenen de jongens weer via dezelfde weg als waarlangs ze waren gekomen.

Drie jongens waren herkend. Op aanwijzingen van de getuige ging de politie de huisadressen van deze drie langs. Ze waren echter niet thuis. Later die nacht meldden zich twee verdachten op het politiebureau. Zij werden in verzekering gesteld. Later dit weekend besliste de officier van justitie in het kader van een snelle afdoening dat er te weinig bewijs was tegen deze verdachten. De politie zet het onderzoek voort.
Tot zover het Politiebericht. (Zie ook: hier)

LogoMeldMisdaadAnoniem(De vrijlating van de drie ’18-jarige’ vermeende verdachten leidt tot veel onbegrip, blijkt uit, soms tamelijk ongenuanceerde, reacties onder de berichtgeving door RTV Utrecht & DNU.nu & Telegraaf & Geen Stijl. Tip voor echte getuigen: meld u, desnoods anoniem, bij de politie; regulier telefoonnummer: 0900-8844.)

(Geen Stijl plaatste op 24/4,  in een ronkend bericht, een link naar een YouTube-filmpje: “…Totdat Shab Hoograven lucht krijgt van het feestje en zichzelf met tien man tegelijk uitnodigt…”. Dit  puberale hiphop-bende-getto-romantiek-filmpje, waarvan er meer te vinden zijn op internet,  is echter al 22 augustus 2010 op YouTube gezet; dus van een echte ‘link‘ met de mishandeling op Goede Vrijdag is geen sprake. Maar, zoals dat dan gaat, wordt het filmpje sinds het weekend druk bekeken..: ruim 40.000 hits op 26/4.

Nog meer Geen Stijl op 26/4: ene Van Rossem schrijft, dat zijn bron (‘man, keukenschort, barbecuegereedschap’) heeft beweerd dat de politie tegen meisje van 16 (dat gewond raakte) heeft gezegd “dat het van haar niet verstandig was om de inhoud van haar glas naar de dader te gooien”)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten