Kinderkunst aan bouwhekken (Jan de Doperschool) na enkele uren reeds beschadigd door vandalen. Kinderen bedroefd

st._jan_de_doperschool_2009Monique Quirijnen, ouderraadslid van de Jan de Doperschool aan de Rijnhuizenlaan, is boos en verdrietig. Hieronder leest uw waarom: 

Het had zo mooi kunnen zijn……………
“De kunstwerken, in de sfeer van Corneille, die vorige week vrijdag 15/4 aan de hekken rondom de Jan de Doperschool (Rijnhuizenlaan) opgehangen werden, hebben we inmiddels moeten verwijderen. De reden hiervoor is, dat  vandalen een aantal kunstwerken ontzettend beschadigd hebben. De kunstwerken hebben nog geen dag gehangen!  Alle kinderen zijn hierover erg verdrietig; ze waren allemaal erg trots op hun kunstwerken, waar ze met veel plezier aan gewerkt hebben. Ook ouders hebben er de nodige tijd aan besteed om de kunstwerken weerbestendig te maken en op te hangen. Hoograven in de lift? Hier dus even niet!!”,
aldus Monique Quirijnen.

Vandalisme is uiteraard niet nieuw in Hoograven. Helaas is zelfs vandalistische toetakeling van kinderkunstwerken aan bouwhekken niet  nieuw.  Want, door leerlingen van de school Het Rotsoord vervaardigde, kunst, aan de bouwhekken van project de Vaartsche Compagnie aan de Diamantweg, werd door hufters evenmin een lang leven gegund… (Zie: hier)

Triton en Stichting Move zijn/waren van plan om a.s. woensdag 20/4 ook al kinderkunst aan bouwhekken te monteren: zij weer  aan de zuidkant van de ’t Goylaan (bij de vlakte waarop Hart van Hoograven Fase II moet verrijzen). Men vraagt zich af of men dat vette graffitikunstwerk, gemaakt door kinderen van de Ariënsschool, niet beter ergens binnen  kan exposeren…

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten