D66-kamerlid Pia Dijkstra ‘adopteert’ Hoograven en gaat wijkbewoners uitnodigen op het Binnenhof

0aPiaDijkstraD66Op 7/4 j.l. bracht het ‘Landelijk Samenwerkings-verband Aandachtswijken’ (LSA)  een persbericht uit (“Nieuwe ronde wijkadoptiespolitici gaan ook deze kabinetsperiode de aandachtswijken in” met hier de wijken en de adoptiefkamerleden),  dat moeiteloos alle kranten en nieuwssites haalde.
Onder die 27 toen door de LSA gepresenteerde kamerleden zijn ook te vinden: Linda Voortman (GL; voor Overvecht) en Hans Spekman (PvdA; voor Kanaleneiland) .

Kort daarna heeft D66-kamerlid Pia Dijkstra (1954), zelf woonachtig bij het Wilhelminapark, zich bereid verklaard om ‘aandachtswijk’ Hoograven te adopteren.
(Zie ook het filmpje Wat is het LSA?‘ , dat ook beelden van Hoograven bevat)

Theologe Pia Dijkstra (@piadijkstra) was vroeger o.a. journaliste en programmamaakster, maar werd nationaal bekend als NOS Journaal-presentatrice tussen1988 en 2000. Ze wil te zijner tijd wijkbewoners op het Binnenhof uitnodigen; zo blijkt uit het ingezonden stuk van Patricia de Nijs hieronder:

0aLASmaragdplOostAchterkTurkooislaan“D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra heeft de wijk Hoograven geadopteerd. Ze woont zelf ook in Utrecht en neemt het stokje over van collega Boris van der Ham.
Oplossingen

Ze zal contact met de wijk onderhouden via de bewonersgroep ‘Behoud de Tol voor de Buurt’, maar ook andere wijkbewoners kunnen met haar spreken. Pia Dijkstra: “Ik vind het belangrijk om te horen wat er in deze aandachtswijk speelt. Het is goed om dat van de mensen zelf te horen en samen oplossingen te zoeken voor problemen die er spelen. Dat kan ik meenemen naar mijn werk in de Tweede Kamer. Daarnaast zijn wijkbewoners van harte welkom om een keer bij mij op het Binnenhof te komen kijken!”

0aLSARijnhuizenlaanPlettenburgh

Ervaring
De wijk werd in 2003 geadopteerd door Boris van der Ham. Hij had contact met de toenmalige bewonersoverleggroep en heeft de wijk enkele keren bezocht. Met vele bewoners heeft hij gedebatteerd o.a. tijdens het wijkfeest. Hij heeft geprotesteerd tegen woningbouw op Rotsoord en voor behoud van een prachtige kinderboerderij in zelfbeheer, twee pruimenbomen geplant en een groene speelplek geopend. Hij heeft in de Tweede Kamer de luchtvervuiling in de wijk onder de aandacht gebracht en een groep van tien bewoners een rondleiding gegeven op het Binnenhof. Boris heeft nu een wijk in zijn woonplaats Amsterdam geadopteerd.  

(Zondag 22 mei wordt een wijkwandeling georganiseerd, Pia Dijkstra zal waarschijnlijk meelopen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Patricia de Nijs van Wijk Support, wijksupport@gmail.com )“, aldus Patricia de Nijs

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten