Stille Week Vieringen in de Marcuskerk (Hoograven)

MarcuscantorijStille Week Vieringen in de Marcuskerk, Wijnesteinlaan 2, Hoograven:)

Op Witte Donderdag (21 april) begint de viering om 19.30 uur. Voorganger in deze dienst is ds Hans Koops en het orgel wordt bespeeld door Bram van Oort. M.m.v. de Marcuscantorij o.l.v. Karel Demoet. De psalm van deze dag is psalm 67. Na het Avondmaal klinkt het “Adoramus te” van D.P. da Palestrina (1525-1594).

Op Goede Vrijdag (22 april) begint de viering ook om 19.30 uur0aOrgelMarcuskerkDe cantorij zingt het ‘Ave verum Corpus’ van Franz Liszt (1811-1886). Voorganger in deze dienst is ds Marian van Giezen en het orgel wordt bespeeld door Kees Blijdorp.

De Paaswake (23 april) begint om 22.00 uur. Voorganger is ds Hans Koops, organist is Bram van Oort en medewerking wordt verleend door de Marcuscantorij een aantal “musicalkinderen” o.l.v. Karel Demoet.  De nieuwe paaskaars als symbool van Het licht van Christus wordt zingend binnengedragen en zingend begroet. We zingen het doortochtslied uit de musical ‘Mozes’. Na het Paasevangelie klinkt psalm 98 van Hans Leenders ‘Chantez au Seigneur un chant nouveau’ (Zingt voor de Heer een nieuw lied).

Op het Hoogfeest van Pasen (24 april) begint de viering om 10.00 uur.Voorganger is ds Hans Koops, het orgel wordt bespeeld door Frits Veerman en medewerking wordt verleend door Paulien van de Werf, sopraan, de Capella San Marco en de Marcuscantorij o.l.v. Karel Demoet. De cantorij zingt delen uit de Messiah van G.F. Händel.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten