Jeremiebrug: Jerimiade in b-mineur met vier hooge heeren

0A_JermiadeEerlijk is eerlijk; gisteren, zaterdag 9/4, trokken er géén woedende menigtes  uit Tolsteeg, Hoograven, Rivierenwijk noch Dichterswijk op naar de Jeremiebrug, om  aldaar wethouder Bosch te verhinderen zijn symbolische éérste demontage-handeling te verrichten.

Helaas pindakaas: de gele ophaalbrug gaat er na 99 jaar aan en herrijst (‘begin 2012’, volgens de laatste berichten) in Leidsche Rijn.

Peter Sprangers van Historische Kring Tolsteeg Hoograven (HKTH), die overigens op de eerste foto (r.) hier staat te glunderen en onderaan dit bericht iets uitlegt, leverde bijgaande poëtische collage over de ‘historische’ bobo-plechtigheid bij het 99-jarige monument  (zaterdag 9 april 2011 was datdus).
En op deze site zijn we ook even klaar met de Jeremiebrug.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten