Historische symbolische handeling Jeremiebrug

Op de rand van Tolsteeg na 100 jaar trouwe dienst als verbinding over de kruisvaart, verhuist de Jeremiebrug naar een nieuwe locatie. Harrie Bosch, wijkwethouder Leidsche Rijn, en projectmanager Gerrit ten Klooster van ProRail hebben om 14.00 uur het startsein gegeven voor de verplaatsing. De Utrechtse brug wordt herbouwd in het Leidsche Rijn Park. Een mooie donatie van de oude aan de nieuwe stad. De monumentale brug over de Kruisvaart bij de Westerkade moet vanwege de spoorverbreding Utrecht CS – Lunetten (project Randstadspoor) vervangen worden. ProRail en de gemeente Utrecht hebben samen gezorgd voor het behoud en verplaatsen van de brug.

Hierbij een grafische vastlegging van de historische handeling:

IMG_3148kl

IMG_3175IMG_3197IMG_3199IMG_3203IMG_3206IMG_3219kl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten