9 april 14.00u: Wethouder Bosch kwam de Jeremiebrug demonteren….

1JeremiebrugKadootje

1JeremiebruginLeidscheRijnVanaf 11 april 2011 wordt in verband met de spooruitbreiding nabij de Vaartse Rijn/Jutfaseweg/Baden Powellweg begonnen met de demontage van de Jeremiebrug, een karakteristieke brug die na bijna 100 jaar trouwe dienst als verbinding over de Kruisvaart elders (Leidsche Rijn) een nieuw  leven krijgt. 
Met een symbolische handeling heeft wethouder Harrie Bosch, tevens  wijkwethouder van Leidsche Rijn, op zaterdag 9 april omstreeks 14.00 uur het eerste onderdeel van de brug gedemonteerd. Frits Lintmeijer, wijkwethouder van o.a. Tolsteeg/Hoograven/Lunetten, keek ‘machteloos’ toe…:-*)

 

Spandoek aan Jeremiebrug (foto: Hans Berends)De brug wordt in volle glorie herbouwd in het Leidsche Rijn Park. Een prachtige donatie van de oude aan de nieuwe stad!”, aldus Gerrit ten Klooster, Projectmanager Randstadspoor van ProRail .

Overigens meldt RTV Utrecht in een webbericht, onder een van aanzetnet.nl overgenomen foto van Ted van Arnhem, dat de oude Jeremiebrug “pas volgend jaar zijn nieuwe bestemming in Leidsche Rijn” krijgt.
@JohandeBoer van de Vrienden van Leidsche Rijnpark twitterde: “maandag start de demontage van de Jeremiebrug. De brug wordt in afwachting herbouw vanaf 18 april tijdelijk opgeslagen bij de Alendorperweg”

Allemaal heel mooi voor de vrienden van het Leidsche Rijn Park. Maar dit betekent dus wel dat de bewoners van Rivierenwijk, Dichterswijk, Tolsteeg en de Westerkade de mooie gele ijzeren ophaalbrug (1912) gaan missen…
Eigenlijk was het heel lang de bedoeling dat de Jeremiebrug een nieuwe plek zou krijgen in het te vernieuwen Stationsgebied bij CS. Ook bewoners van Dichterswijk hebben voorstellen gedaan om het gele monument enkele honderden meters te laten verplaatsen naar die buurt. Maar dankzij een stevige lobby van de Vrienden van het Leidsche Rijnpark gaat de Jeremiebrug dus uiteindelijk die kant op. Dit is pas enkele maanden geleden besloten..

(*O.a. de Stichting Historische Kring Tolsteeg Hoograven (HKTH), Wijkbureau Zuid en de Wijkraad Zuid hebben ooit ook ‘gekeken’ naar mogelijke inpassing van de Jermiebrug binnen de wijk Zuid. Maar daar zijn geen concrete voorstellen uit gekomen. “Het karakter van de brug leent zich niet voor aansluiting bij een vijver met plantsoen. Het handbediend openen is op vaarroutes de grote handicap”‘, .aldus Peter Sprangers van de HKTH)

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten