8 April: kinderen lopen minimarathon voor Hoograven

 1Minimarathonlogos 

 

 

 

 

Met een wijkestafette komen kinderen en  studenten van squashvereniging US Beat It in beweging voor hun wijk

Kinderen van groep 7 en 8 van de JW van de Meeneschool lopen een wijkestafette door Hoograven/Tolsteeg. Samen met studenten van squashvereniging US Beat It rennen ze op vrijdag 8 april van 12:00 tot 14:00 uur in groepen door Hoograven. Om 14:00 uur zal de winnende groep bekend gemaakt worden bij de JW de Meeneschool.

1EstafetteRouteGoogleMapsKinderen en studenten werken op deze manier samen aan een gezondere leefstijl. Van de estafette worden foto’s gemaakt die uitvergroot in de wijken komen te hangen. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Move in samenwerking met de JW van de Meeneschool, studentenvereniging US Beat It, UtrechTrent (organisatie Jaarbeurs Utrecht Marathon), de Universiteit Utrecht en de Gemeente Utrecht.

Voorafgaand aan de estafette is er een les over de wijk op school verzorgd door studentenvereniging US Beat It. Hierbij is een route gemaakt voor de wijkestafette in Hoograven langs belangrijke plekken die de kinderen zelf hebben aangewezen. Ook hebben de kinderen alvast geoefend voor de wijkestafette. (Behalve in Hoograven zullen er op 7 april ook wijkestafettes plaatsvinden in de Utrechtse wijken Pijlsweerd en Lombok. In elke wijk loopt één basisschool een estafette, begeleid door één studentenvereniging.)

Dit project is geïnitieerd en begeleid door Stichting Move. Stichting Move is organisatie die studenten verbindt aan kinderen in aandachtswijken. Studenten en kinderen sporten samen en zetten zich in voor de buurt. Stichting Move werkt samen met partijen in de driehoek van; een studentensportvereniging, een school en een woningcorporatie en/of gemeenten. Stichting Move is een initiatief van Utrechtse studenten en wordt gesteund door onder andere het Oranje Fonds, VSB fonds, Gemeente Utrecht, Rabobank Utrecht en Fonds 1818.

(PERSBERICHT Utrecht, 25 maart 2011: Stichting Move krijgt opnieuw ondersteuning van het Oranje Fonds

Stichting Move is een studenteninitiatief ontstaan in 2009 uit studentenroeivereniging Orca. Stichting Move stimuleert studenten maatschappelijk verantwoord te ondernemen. De studenten organiseren zelf een tweeledig project waarbij ze samen met kinderen uit aandachtswijken gaan kijken wat ze concreet kunnen verbeteren aan de wijk. Daarnaast gaan de studenten en de kinderen samen sporten. Interactie tussen de studenten en de jeugd zorgt voor persoonlijke groei aan beide kanten. De uitkomst van het wijkvernieuwingstraject wordt gerealiseerd door een woningcorporatie waarmee groei van de leefbaarheid in de wijk gewaarborgd is.

Stichting Move bestaat sinds de zomer van 2009. In het eerste jaar werden drie projecten in Utrecht opgezet. Mede dankzij hulp van het Oranje Fonds is het Stichting Move gelukt om in 2010 acht projecten op te zetten, onder andere in Utrecht, Leiden en Rotterdam. De ambitie voor 2011 is 20 projecten in zes studentensteden. Met behulp van de financiële ondersteuning van €40.000 voor 2011 van het Oranje Fonds kan deze ambitie werkelijkheid worden.

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer €24 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij en De Lotto. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stichting Move is erg blij met de financiële ondersteuning van het Oranje Fonds en gaat dit jaar heel hard aan het werk om de 20 projecten te realiseren. Mocht u meer informatie willen over Stichting Move, dan kunt u terecht op www.stichtingmove.com )

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten