Serie van zes (gratis) lezingen over 20e eeuwse kunst op de Verlengde Hoogravenseweg 150b (3e: wo. 30/3)

1JoanMiroGarden1JacksonPollockin ActieIn samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) organiseert het UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten) op de Verlengde Hoogravenseweg 150b een serie van zes (gratis toegankelijke) lezingen gegeven door enthousiaste tweedejaars studenten van Fine Art en Design in Education.

Dus kom allemaal luisteren naar lezingen, onder het ambitieuze motto ‘voedsel tot nadenken‘ over diverse bekende kunstenaars van de 20e eeuw en hoor hoe ze elkaar beïnvloed hebben. Het spectrum aan kunstenaars en kunststromingen dat op zes avonden aan bod komt is uitgebreid en divers: van Picasso tot Damien Hirst, van Matisse tot Anselm Kiefer, om een paar namen te noemen, en ook de Utrechters Dick Bruna en Gerrit Rietveld komen aan de beurt.

T/m 20 april elke woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur op de  Verlengde Hoogravenseweg . Wilt u een (of meerdere) lezing(en) bijwonen dan kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar  voedseltotnadenken@gmail.com, ook voor vragen kan men hier terecht. Voor meer info:  www.voedseltotnadenken.nl    

Programma:
30 maart:
Goed gevormde daadkracht ·
Breken met de oude traditie, een vernieuwende kijk. Vorm, kleur, extreem, woorden die karakteriseren. Kunstenaars zonder  grenzen; zoals Joan Miró, Jackson Pollock, Jean Debuffet en Karel Appel   1KarelAppelTekstHugoClausCobra1950 1JeanDubuffet


 

1VoedseltotNadenken6 april: Picasso & Folkert de Jong en Matisse & Dick Bruna

 Iedereen herkent de karakteristieke stijlen van Picasso en Matisse, maar hoe uniek zijn ze eigenlijk en wat voor invloed hebben ze vandaag de dag nog?

13 april: De fundering van de moderne architectuur
Le Corbusier en Rietveld, Koolhaas en Hadid – Hoe nieuwe generaties architecten naar hun voorgangers kijken.

20 april: Hoe je een dode haas schilderijen uitlegt
Een lezing over hoe Joseph Beuys zowel Anselm Kiefer als Jörg Immendorf beïnvloed heeft.

(Al geweest:
16 maart: Anti-Kunst  
Een lezing over Marcel Duchamp, Andy Warhol, Jeff Koons en Damien Hirst. De vaders van de conceptuele kunst. Kunst of Kitsch? Origineel of  Massaproductie?)

23 maart: Art doesn’t transform. It just plain forms
Een lezing over Pop-art van toen en nu. Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein, Andy Warhol en Takashi Murakami staan centraal.)
1utrechtsCentrumvdKunstenLogo

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten