Chinese Vernisboom en Turkse Hazelaar succesvol verplant in Tolsteeg

1Koelreuteria_paniculataLampions1KoelreuteriaPaniculataGeleBloemenAnderhalf jaar geleden moesten we op deze site het droeve nieuws vermelden over een Aesculus Carnea Briotii (Rode Paardenkastanje) die op het grasveldje/hondentoilet  tussen Barnsteenlaan/Topaaslaan en Robijnlaan* (bij Smaragdplein) het loodje legde.

1TurkseHazelaarCorylusColurnaKatjesOndertussen hebben buurtbewoners al gemerkt dat op deze plek sinds kort (16/3) weer een ‘nieuwe oude boom’ staat. Het betreft een  Chinese vernisboom
(Koelreuteria paniculata)
. Deze speciale boom, met gele bloemen in pluimvorm en vruchten in de vorm van lampions, is verplant vanaf de Vondellaan, waar ie moest wijken ivm de  sporenuitbreiding. En, zegt het voort: het is de grootste Chinese vernisboom in de stad Utrecht! 

Tevens is een Turkse hazelaar is verplant. Deze ging naar een plantsoen op de Opaalweg.

 

 

 

1SmaragdpleinYouTube(En dan nu een zijpad: attentie voor een fascinerend YouTube-filmpje (van jj120), dat toevallig op praktisch dezelfde *lokatie gemaakt is: “Timelapse of the snow on 17 december 2010 @ Smaragdplein Utrecht“)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten