Serie van zes (gratis) lezingen over 20e eeuwse kunst op de Verlengde Hoogravenseweg 150b (2e: wo. 23/3)

1RobertRauschenbergCollage221RoyLIchtensteinIn samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) organiseert het UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten) op de Verlengde Hoogravenseweg 150b een serie van zes (gratis toegankelijke) lezingen gegeven door enthousiaste tweedejaars studenten van Fine Art en Design in Education.

Dus kom allemaal luisteren naar lezingen, onder het ambitieuze motto ‘voedsel tot nadenken‘ over diverse bekende kunstenaars van de 20e  eeuw en hoor hoe ze elkaar beïnvloed hebben. Het spectrum aan kunstenaars en kunststromingen dat op zes avonden aan bod komt is uitgebreid en divers: van Picasso tot Damien Hirst, van Matisse tot Anselm Kiefer, om een paar namen te noemen, en ook de Utrechters Dick Bruna en Gerrit Rietveld  komen aan de beurt. De eerste lezing, woensdag 16/3 gaat over anti-kunst..

T/m 20 april elke woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur op de Verlengde Hoogravenseweg
Wilt u een (of meerdere) lezing(en) bijwonen dan kunt u zich opgeven door een mail te sturen naar 1AndyWarholSchedel1TakashiMurakamivoedseltotnadenken@gmail.com, ook voor vragen kan men hier terecht. Voor meer info: www.voedseltotnadenken.nl

Programma:
23 maart: Art doesn’t transform. It just plain forms
Een lezing over Pop-art van toen en nu. Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein, Andy Warhol en Takashi Murakami staan centraal.

 

30 maart: Goed gevormde daadkracht 1VoedseltotNadenken

Breken met de oude traditie, een vernieuwende kijk. Vorm, kleur, extreem, woorden die karakteriseren. Kunstenaars zonder grenzen.

6 april: Picasso & Folkert de Jong en Matisse & Dick Bruna
Iedereen herkent de karakteristieke stijlen van Picasso en Matisse, maar hoe uniek zijn ze eigenlijk en wat voor invloed hebben ze vandaag de dag nog?

13 april: De fundering van de moderne architectuur
Le Corbusier en Rietveld, Koolhaas en Hadid – Hoe nieuwe generaties architecten naar hun voorgangers kijken.

20 april: Hoe je een dode haas schilderijen uitlegt
Een lezing over hoe Joseph Beuys zowel Anselm Kiefer als Jörg Immendorf beïnvloed heeft.

(Al geweest:
16 maart: Anti-Kunst
Een lezing over Marcel Duchamp, Andy Warhol, Jeff Koons en Damien Hirst. De vaders van de conceptuele kunst. Kunst of Kitsch? Origineel of 
Massaproductie?)

Voor meer info: www.voedseltotnadenken.nl
1utrechtsCentrumvdKunstenLogo

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten