Driewandige designprullenbak op het Smaragdplein

1AfvalbakSmaragdplen“Waarom worden de prullenbakken op het niet eens gemaakt? Zijn al weken niet bruikbaar. , aldus een hartekreet van , die op Twitter voorbijkwam.

0aFeestelijkVuilInderdaad: deze smaakvol vormgegeven afvalbak (met een sticker waarop “feestelijk vuil“staat), tussen levensmiddelenparadijs Plus en het Chinese snackpaleis,  biedt al geruime tijd deze deplorabele aanblik. De hoeveelheid afval op deze foto valt nog mee..
Stel: je wilt wat weggooien en je komt van deze kant, dan loop je gewoon naar de andere kant van de bak en dan deponeer je daar je zooi door de gleuf; ben je toch netjes!.

Wie doet waarom niet iets aan deze toestand? That’s the question.

Nu we toch aan het mopperen zijn: aan twee kanten van het Smaragdplein staan ook ondergrondse afval-, flessen- en papiercontainers. Die zijn vaak vol. Toch kan men, met name op zaterdagen, vaak het volgende tafereeltje aanschouwen: keurige huisvaders die een doos oud papier uit de kofferbak halen en deze dan naast de containers zetten. Opgeruimd staat netjes; maar niet heus!. 1A_Smaragdplein is MerkwaardigWant het waait weleens in Hoograven/Tolsteeg. Regelmatig hangen dan daarna de oude kranten (incl. Wijkkrant Aanzetten), tijdschriften en oude post* in de struiken rond het winkelplein. (*Vaak  met de adressen van de vervuilers er nog op..)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten