Julianaweg-Zuid: paar maandjes wachten en dan waveboarden op speelplek

1WavenAanzetMaart1waveboard

 

 

 

 

 

 

Het heeft 2 keer in de (papieren) Wijkkrant Aanzet  (van december en  van maart) gestaan: kinderen in Hoograven-Zuid hebben actie gevoerd voor (weer) een geschikt waveboard-pleintje op de Julianaweg. En met succes! Het duurt wel enkele maandjes..
Onlangs verspreidde het Gemeentelijk Wijkbureau Zuid een nieuwsbrief met de laatste details:

“Kinderen uit het zuidelijke deel van de Julianaweg hebben aan wijkwethouder Frits Lintmeijer gevraagd om hun speelplek aan te passen, zodat ze er weer kunnen ”waven’. (of: waveboarden) De wijkwethouder gaat in op dit verzoek van de kinderen. Omdat de levertijd van speeltoestellen ongeveer 10 weken is, zullen de werkzaamheden over 2 tot 3 maanden beginnen. Daarmee wordt deze speelplek aangepast aan de wensen van de kinderen die hier willen spelen. 1JulianawegZuid 

Rubberen ondergrond
Afgelopen najaar heeft de gemeente een rubberen ondergrond aangebracht bij een aantal speeltoestellen in de speelplekken op de Julianaweg. Daar zijn wettelijke regels voor. Bij sommige speeltoestellen is zo’n ondergrond verplicht. Met deze rubberen ondergrond voldoen de speelplekken aan de wettelijke regels.

 

Waveboard
Maar op de rubberen ondergrond kan je niet ‘waven’ met een waveboard. De ondergrond is te zacht voor de wieltjes van de waveboards. En dat is wat de kinderen uit dit deel van de Julianaweg hier graag deden. Afgelopen najaar hebben ze daarom aan wijkwethouder Frits Lintmeijer uitgelegd wat er volgens hen moet veranderen aan de speelplek. Ze willen ruimte op hun speelplek zonder rubberen ondergrond maar wel met speeltoestellen.

1WavenAanzetDecEnquête
In de kerstvakantie hebben de kinderen een enquête gehouden naar de wensen voor hun speelplek. Daarbij is gekozen voor drie speeltoestellen  waarbij geen rubberen ondergrond nodig is: een balk, paaltjes en metalen lieveheersbeestjes. Wat gaat er gebeuren De meest zuidelijke speelplek wordt iets groter: aan de zuidkant komt er een stukje bij. Dit stukje komt in het midden van de groenstrook te liggen. Meest zuidelijke speelplek Julianaweg wordt uitgebreid op verzoek van kinderen, zodat ze hier kunnen ‘waven’  Als ondergrond worden dezelfde stenen tegels gebruikt als op
de huidige speelplek. Hier komen de toestellen waarvoor in de enquête is gekozen: een balk, paaltje en metalen lieveheersbeestjes. De levertijd van speeltoestellen is 10 weken. Vandaar dat de werkzaamheden over circa 2 tot 3 maanden zullen plaatsvinden.

Informatie
Als u nog vragen heeft over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de gebiedsopzichter dhr. C. Sack, telefoon 030 – 286 00 00. Met algemene vragen over uw wijk kunt u terecht bij Wijkbureau Zuid, ’t Goylaan 125 of via telefoonnummer 030 – 286 00 00.  (Mail: zuid@utrecht.nl; website: www.utrecht.nl/zuid)”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten