HKTH-lezing (5/3) over historie Gansstraat goed bezocht

1BezoekersHKTHlezing5maartEen Lezing & Presentatie door Peter Sprangers van de Historische Kring Tolsteeg Hoograven  HKTH op zaterdag 5 maart j.l, in  de bibliotheek op het Smaragdplein, trok véél bezoekers, zoals op bijgaande foto’s is te zien: omstreeks 100 mensen. Het onderwerp was “Gansstraat (en Koningsweg) 100 jaar geleden
Sprangers liet  een historische reconstructie zien van de Gansstraat (en Koningsweg tot de huidige Waterlinieweg). Eeuwenlang was het een uitvalsweg naar de gebieden en plaatsen ten zuidoosten van de stad. Aanvankelijk heette dit zandpad: de Tolsteeg. Pas tegen 1500 werd de benaming Ganssteeg en in de loop van de 19e eeuw: Gansstraat.
Tot en met 26 maart is ook nog de expositie “Gansstraat (en Koningsweg) 100 jaar geleden” te zien in de bibliotheek aan het Smaragdplein 100.

De interesse van de Stichting HKTH heeft betrekking op Tolsteeg (incl.omgeving Gansstraat en Koningsweg), Hoograven, Jutfaseweg, Ooster/ Westerkade, Ledig Erf en het Merwedekanaal WZ (tot 1954). Als u ook belangstelling heeft voor de geschiedenis van de wijk, kunt u eventueel de wekelijkse inloopavond van de HKTH op donderdag (v.a. 20.00u) in de Barkel bezoeken.

1AanwezigenLezingHKTH5maart2

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten