Herontwikkeling Prozeeterrein stap dichterbij. Start bouw in 2012

 1ProzeeZeepschetsHet Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) voor het Prozeeterrein is vandaag, 9 maart 2011, door het college van B&W vastgesteld. Daarmee is dit plan weer een stap dichterbij realisatie. Op het Prozeeterrein in Hoograven komen maximaal 130 woningen, maximaal 250m2 horeca, 2 woongroepen en een paviljoen met een kleinschalige economische functie, bijvoorbeeld atelierruimte of kantoorruimte. Waarschijnlijk start de bouw in 2012
Het plan heeft vanaf afgelopen najaar ter inzage gelegen en er is een inloopavond geweest. De meeste reacties gingen over de ontsluiting van het gebied. Daar is inmiddels een oplossing voor doordat er overeenstemming is bereikt over de aankoop van een strook grond van De Arm. Hierdoor is ontsluiting van het Prozeeterrein via de weg langs De Arm en over het Befu-terrein mogelijk geworden. Dit is ook gewijzigd in het SPvE.
Op dit moment is op de locatie het bedrijf Prozee Recycling gevestigd. Op het terrein bevinden zich nog restanten van historisch waardevolle bedrijfspanden van de voormalige Spijkerfabriek Neerlandia uit de negentiende eeuw. De zuidgevel en de westgevel van de voormalige fabriek blijven vrijwel geheel behouden. De schoorsteen wordt verplaatst naar een andere plek in het gebied.  (Zie ook: hier) Meer informatie: wijkbericht & Reactienota.

1ProzeePlattegrondHet plan wordt nu ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

Na vaststelling van het SPvE door de raad, wordt het plan verder uitgewerkt. Ook is een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied nodig. Zodra het bestemmingsplan is vastgesteld en de ontwikkelaar alle benodigde vergunningen heeft, kan gestart worden met de bouw. Naar verwachting is dit in 2012.
1ADProzee

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten