Kandidaten uit buurten bij de Vaartse Rijn: Ali Essousi haalde met vlag & wimpel statenzetel, Nadine Onrust nèt niet

1UitslagenKOP1UitslagHoograven

 

 

 

 

 

Weet u het nog? Vorige week waren er (Provinciale Staten)verkiezingen. Hoe is het de Hoogravense* kandidaten gegaan, die wij op deze site apart hebben genoemd? (*Dat waren overigens alleen kandidaten, waar we van gehoord hadden. Het is niet uitgesloten dat er onder de vele kandidaten van de 13 lijsten zich nog een aantal Hoogravenaren bevonden..)
(In totaal zijn er in de provincie 564216 geldige stemmen uigebracht. De definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen is op vrijdag 4 maart, door het Hoofdstembureau in de gemeente Utrecht, vastgesteld en kunt u hier vinden.  U kunt de opkomst en uitslag per Utrechtse wijk hier bekijken)

Bij drie kandidaten was de kans op één van de 47 statenzetels, met alle respect, vooraf al klein, gezien de rangorde op hun lijsten: Patricia de Nijs (Lijst 7, D66, nummer 15) haalde 243 voorkeurstemmen van 60491 stemmen op D66 (5 zetels), Tim Schipper (Lijst 4, SP, nummer 23) haalde 123 voorkeurstemmen van 46336 op de SP·(4 zetels) en Petra Lotterman (Lijst 1, CDA, nummer 22) kreeg 78 voorkeurstemmen van 69017 stemmen op het CDA.

1NadineOnrust2Nadine Onrust (Lijst 5, GroenLinks, nummer 7) deed  het prima want ze haalde 2525 voorkeur-stemmen van 51721 stemmen op GroenLinks (4 zetels). Daarmee haalde de Hoogravense nummer 7 het op twee na hoogste aantal 1AliEssousiPvdARivierenwijk GroenLinks-stemmen in de provincie. Dus heeft Nadine een statenzetel verdiend, zou je zeggen.. Helaas.. blijkt er een   regeltje te zijn dat men voor een voorkeurszetel minimaal 3000 stemmen moet hebben..

Ali Essousi· uit Rivierenwijk (Lijst 3, PvdA, nummer 14) flikte het huzarenstukje wel, want  hij kreeg maar liefst 5399 voorkeurstemmen van 82721 stemmen op de PvdA (7 zetels.)  Daarmee kreeg de  25-jarige beleidsadviseur met vlag en wimpel een statenzetel met (als nr. 14) het op twee na hoogste aantal PvdA-stemmen!

1ProvUitslagRTVU

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten