‘Zocher-bankjes’ voor Hoograven in zicht. Wie weet mooie locatie?

1BankjeTimmerwerkplaatsMoestuinMaarschalkerweerd“Zulke prachtige bankjes moet het wijkbureau niet laten lopen”, schreef Peter Sprangers van de HKTH in een subsidieverzoek (leefbaarheidsbudget) aan de gemeente, want: “Zo breng je historie naar de wijk” (zie hier). En als (het geld voor) het (die) bankje(s), voor de wijk Hoograven wel te verstaan, er is,  wie weet dan een leuke locatie?
(Suggesties mogen naar: redactieaanzet@yahoo.com). (De bankjes worden/zijn gerestaureerd door de Timmerwerkplaats van Moestuin Maarschalkerweerd)
Update door Peter Sprangers: “Het geld voor een van de Zocher-bankjes is op een oor na gevonden. (Mogelijk blijft er zelfs nog iets over voor een koperen plaatje).
Als/dan volgt·fase twee: een vraag aan alle Aanzet-adepten wie de mooiste locatie weet te kiezen. Het beste is dat er drie opties uit komen rollen. Want dan komt fase drie: “Bij Stadswerken·dient goedkeuring te komen of het plaatsen van dit type bankjes in de openbare ruimten ‘niet strijdig is met gemeentelijk beleid” . En dan moeten alle zeiltjes bijgezet.
De Zocherbankjes van de timmerwerkplaats zijn origineel, in die zin dat ze soms binnenkwamen met mankementen of ontbrekende delen. Alle verf ging eraf en ze zijn tig keer geschilderd en hetgeen nog hout genoemd kon worden is vervangen door duurzaam tropisch hardhout“.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten