28/2 Er was een informatieavond over de prefab-nieuwbouwplannen JW van de Meeneschool (Ridderlaan 4)

1InfoavondJWMeeneFotoEekkeAnneOp maandag 28 februari 2011 was er vanaf 19.30u een informatieavond in de J.W. van de Meeneschool aan de Ridderlaan 4. Tijdens deze avond was er informatie over de nieuwbouwplannen door de school, de gemeente en de architect
“Het was een interessante & geanimeerde infoavond. Betrokken ouders en de schoolleiding waren enthousiast over het plan”, aldus een aanwezige.

“Voor we het weten staat op de huidige locatie onze nieuwe school”, lazen we op de site van de school. “Aan de basisschool worden ook Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) en Buitenschoolse Opvang (BSO) toegevoegd. Het wordt een aantrekkelijk gebouw en het buitenterrein wordt een ecologische tuin voor ‘natuurlijk’ leren. jwvandemeeneschool2

Bij de nieuwbouw is gekozen voor een zogenoemd modulair bouwsysteem. Dit houdt in dat er veel wordt voorbereid in de fabriek (prefabricatie), zodat er snel en met een hoogwaardige kwaliteit gebouwd kan worden. Dit bouwsysteem maakt het mogelijk om in korte tijd een nieuw schoolgebouw neer te zetten. En dit systeem zorgt ervoor dat overlast voor buurt en school heel beperkt blijft. Dit is de eerste keer dat er in Utrecht een school op deze manier wordt gebouwd“.

JWvandeMeeneLogoHet streven is om het huidige schoolgebouw (gedeeltelijk) in de vakantieperiode in de zomer van 2011 te vervangen door een nieuw gebouw. De totale sloop- en bouwtijd neemt tien weken in beslag. Mocht het gebouw na de vakantieperiode nog niet klaar zijn voor gebruik, dan worden leerlingen en leerkrachten tijdelijk gehuisvest in het schoolgebouw aan de Notebomenlaan
1InfoavondJWMeene2

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten