SP wil op 17 feb. college van B&W bevragen n.a.v. woninguitzetting invalide man uit Hoograven

1TimSchipperSP-fractievoorzitter Tim Schipper (uit Hoograven) wil tijdens de gemeenteraad van donderdag 17 februari  via een interpellatie  het college van Burgemeester en Wethouders bevragen over haar beleid bij woninguitzettingen en de conclusies die  getrokken kunnen worden uit recente uitspraken van de Raad van State hieromtrent. Ook wil de SP het oordeel van gemeenteraad vragen over enkele voorstellen tot wijziging van dat beleid.

Dit allemaal n.a.v. een woninguitzeting van een invalide man op 27 oktober 2010, waar de SP zich toen en daarna bijzonder kwaad over heeft gemaakt (zie: o.a. hier).
Hieronder staat de tekst van Schippers brief aan B&W met het verzoek tot het houden van een interpellatie:

“Op 19 en 26 januari 2011 deed de Raad van State twee uitspraken in hoger beroep inzake woningontruimingen, waarbij de gemeente volledig in het ongelijk is gesteld in haar beslissing om de huisvestingsvergunning van betrokkenen in te trekken (‘uitgewerkt’ te verklaren), omdat ze de woning zouden hebben verlaten.
De uitspraken zijn te vinden op: http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken_in_uitspraken/zoekresultaat/?verdict_id=52060 & http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken_in_uitspraken/zoekresultaat/?verdict_id=51735

 De gemeente is veroordeeld tot het betalen van alle proceskosten en krijgt daarnaast te maken met aanvullende schadeclaims en de verplichting tot het vinden van vergelijkbare woonruimte voor appellanten.
Tijdens de gemeenteraad van 4 november 2010 stelde de SP mondelinge vragen inzake de ontruiming onder bestuursdwang van een invalide man in Hoograven. Hoger beroep is in voorbereiding en –gezien de gelijkenissen met de twee bovengenoemde zaken – naar het oordeel van de SP kansrijk.

De impact van woningontruiming op de betrokkenen is enorm en onomkeerbaar. Dat vereist uiterste zorgvuldigheid bij het voorbereidend onderzoek naar en de beslissing over mogelijke woonfraude. Daarin heeft de gemeente gefaald. Een standpunt dat met de recente uitspraken wordt onderschreven door de Raad van State.
De SP vindt de hierboven beschreven gang van zaken zeer ernstig en doet daarom bij deze het verzoek tot het houden van een interpellatie, tijdens de gemeenteraad van 17 februari 2011. Daarin wil de fractie het college bevragen over haar beleid bij dergelijke woningontruimingen en de conclusies die dienen te worden getrokken uit de uitspraken van de Raad van State. Tevens wil de SP het oordeel van gemeenteraad vragen over enkele voorstellen tot wijziging van dat beleid. 
Graag verzoek ik u deze wens van de SP te honoreren.  Tim Schipper, fractievoorzitter SP”.

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten