Kinderen groep 7 Ariënsschool maken samen met roeiers van Triton graffitikunstwerk voor Hart van Hoograven

1AriensGraffitiEARuigOm de de wijk Hoograven leuker te maken, is groep 7 van basisschool de Ariënsschool (Pagelaan) bezig, samen met een aantal leden van Utrechtse studenten roeivereniging Triton, een groot graffiti-kunstwerk maken. De kinderen kregen les van twee professionele graffiti-artiesten en gingensamen met de studenten van Triton aan de slag. Het kunstwerk wordt op zeker moment later opgehangen aan de hekken die rondom het bouwterrein tegenover het winkelcentrum ‘Hart van Hoograven’ staan. AriensORCARoeien2
Hierdoor kijken  bewoners straks niet langer tegen een bouwput aan en zullen de kinderen trots zijn op hun wijk en de eigen bijdrage die zij daaraan geleverd hebben.

Het graffiti-project neemt vanaf 11 februari (-zie foto’s op facebook van van StichtingMove hier-) drie middagen in beslag.
Op de laatste middag, op 18 februari wordt het kunstwerk tentoongesteld in de hal van de Ariënsschool (Pagelaan 1), bij·welke feestelijke onthulling·om 14.15 uur alle geinteresseerden welkom zijn . Dan is de schooldag namelijk net ten einde en worden kinderen opgehaald door hun ouders, die het kunstwerk dan ook kunnen komen bewonderen.

(Later wordt het kunstwerk dan opgehangen in de Goylaan  Frauke van Os van Triton meldde daar over: “Wanneer het kunstwerk opgehangen wordt staat nog niet vast, aangezien de hekken nog een keer worden vervangen door andere hekken. Of het kunstwerk wordt al heel snel opgehangen en moet een keer overgeplaatst worden naar de nieuwe hekken, of de kunstwerken worden iets later meteen op de nieuwe hekken vastgemaakt. Hier moeten we nog over in gesprek met de gemeente. In principe gaan we ze proberen hufterproof te monteren en ik hoop dat ze dan mooi blijven hangen”.)

Naast het versieren van de wijk gaan de kinderen op 1 en 8 maart ook hun eerste roeihalen maken op Triton om zo kennis te maken met de roeisport. Dit project is een samenwerking tussen Triton, de Ariënsschool, woningbouwcorporatie Mitros, de gemeente Utrecht en Stichting Move.

 

1TritonLogo1stichtingmovelogo

Stichting Move is ontstaan uit een succesvol initiatief van een andere studentenroeivereniging, Orca. De organisatie wil studenten verbinden aan kinderen in aandachtswijken. Studenten en kinderen sporten samen en zetten zich in voor de buurt. Stichting Move werkt samen met partijen in de driehoek van; een studentensportvereniging, een school en een woningcorporatie en/of gemeenten.

1spuitbus(Dat Triton verder ook het beste voor heeft met de wijk, moge blijken uit een verzoek op de homepage van de Triton-site:
“Fiets niet door Verlengde Hoogravenseweg 
Na afgelopen feestje zijn er opnieuw veel klachten binnen gekomen bij de politie. Er was veel overlast op de Verlengde Hoogravenseweg. Wij verzoeken u met klem na 23.00u niet meer door de Verlengde H-weg te fietsen. Dus na borrelavonden, en voor en na feestjes; neem de Hooft Graaflandweg!!”)
1AriensschoolGrafittitStMoveTritonGoylaanGesloopt

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten