Babbeltrucs: òòk in Utrecht; trap er niet in! (En bel 112)

1Babbeltruc2Hieronder een relaas en een waarschuwing uit Utrecht (-we houden het  expres vaag en anoniem-). Het zijn (weer) twee voorbeelden van de helaas veel voorkomende ‘babbeltruc’ . Gelukkig liepen deze ‘gevalletjes babbeltruc’ allebei goed af. Maar toch…

“Dit onderstaande verhaal is echt gebeurd!
Aan het eind van de middag vreemd bezoek bij mijn deur. Er werd geklopt en ik riep dat ik eraan kwam. Ik verwachtte dat het bekenden zouden zijn, maar er stond een wildvreemde man bij mijn deur (die op de knip zit).
Hij beweerde, dat hij van een bank was en bij een buurman moest zijn. Hij had aangebeld maar er werd niet open gedaan. Ik zei, dat dan niemand thuis zou zijn en verzocht de man  vriendelijk weg te gaan. Daarna ben ik naar een bekende gelopen en toen liep deze bewuste mijnheer aan de voorkant heen en weer en te bellen. Ook keek hij vaak en langdurig bij mijn kennis naar binnen. Ik ben terug naar huis gegaan en heb de politie gebeld. De politie heeft hem aangehouden en hij bleek inderdaad niet van een bank te zijn. Hij werd gesommeerd om te vertrekken. Gelukkig was ik alert genoeg en had mijn deur op de knip, zoals altijd als ik thuis ben….

1Babbeltruc1Een andere kennis, is onlangs ook lastig gevallen door twee vrouwen en een kind. Deze kennis zit in een elektrische rolstoel en daarom gaat haar deur langzaam dicht. Ze verwachtte de thuiszorg en deed open. Twee vrouwen vroegen om pen en papier. Kennis in rolstoel zei: “ik wil dat wel even halen, blijft u maar hier wachten”. Maar dat deden ze dus niet en liepen haar achterna naar de woonkamer. Bewoonster vroeg ze vriendelijk om weer te vertrekken en ging heen en weer rijden met haar rollator. De vrouwen vertrokken uiteindelijk en kennis liep ze achter na. Vervolgens kwam er ook nog een man uit de badkamer. Gelukkig zijn ze allemaal vertrokken en is er niets gestolen.

Zeer waarschijnlijk, dat was mijn mening en ook van de politie, observeren ze nu thuiszorgmedewerk(st)ers. Ik heb mijn thuiszorg ook maar even gebeld en zij gaan hier ook werk van maken. Thuiszorgmedewerker(st)ers worden er nog eens op gewezen op extra alert te zijn, als ze cliënten bezoeken.
Wees alert allemaal! Dit gebeurt steeds vaker! Als je iets niet vertrouwt, dan 112 bellen!”

Zie ook:  Babbeltrucs. Preventietips en praktijkvoorbeelden & Actie:150 woningen in Hoograven krijgen gratis beveiliging


 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten