Wie wil vrijwillige taalcoach worden?

1_taalcoach“Een taal moet je spreken – ben jij de taalcoach die wij zoeken?”

De taalcoach is een vrijwilliger die iemand helpt met het leren van de Nederlandse taal. Je vormt een koppel met een persoon die de Nederlandse taal graag wil leren en al op taalcursus zit. Samen ga je op stap, naar het museum, de markt of naar een café en oefen je de taal pratenderwijs. Doordat de cursist de taal in verschillende praktijksituaties oefent, maakt hij/zij snel vorderingen. Mooi om te zien!

Maar Taalcoach Utrecht levert ook de vrijwilliger iets op. Je maakt contact met iemand uit een andere cultuur. Hierdoor kan je tot nieuwe inzichten komen en zie je Nederland eens door andere ogen. Bovendien versnel je de zelfredzaamheid van je maatje en beleef je plezier door leuke en leerzame activiteiten te doen.

Taalcoach Utrecht is gestart in 2011 en wordt uitgevoerd door vier organisaties: ISKB, Portes, Stichting Stade en VluchtelingenWerk Midden Nederland. Wil je je aanmelden als taalcoach of ben je op zoek naar meer informatie? Kijk dan op: www.taalcoachutrecht.nl of neem contact op met Daniela Weigert, projectleider Taalcoach bij Portes, bel: 06-81 31 85 54 of mail: D.weigert@portes.nl

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten