HKTH-actie: “Laat (Zocherplantsoen-)bankjes niet lopen!”

BankjesZocherplantsoenWijkbewoners Peter Sprangers en Walter Kamps, toevallig ook resp. secretaris en voorzitter van de Historische Kring Tolsteeg Hoograven (HKTH) zijn een actie begonnen om één of meer authentiek(e) (gerestaureerde) bankje(s) uit het Zocherplantsoen (-het park aan de Utrechtse singels, tussen 1850-1870 aangelegd naar een ontwerp van Jan David Zocher-) in Hoograven/Tolsteeg  te laten neer te zetten. 
“Over de plek worden we het zeker eens”, schrijven Sprangers en Kamps in een subsidieverzoek aan AartJan Voogt, assistent-wijkmanager Wijkbureau Zuid:
“Zulke prachtige bankjes moet het wijkbureau niet laten lopen. Zo breng je historie naar de wijk. De Historische Kring wil al 100 euro sponseren.Over de plek worden we het zeker eens. We willen een oproep doen via de aanzetkrant/site (redactieaanzet@yahoo.com) om mee te sponseren en een plek te bedenken waar de bank het beste tot haar zijn recht komt. Mogelijk kan er via het leefbaarheidsbudget een aanvulling komen”.


BankjesZocherplantsoenFlickrOldGladiola

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten