Nieuwe Hoogravenaar geboren tijdens stroomstoring 26/1: OLIVIER!

1_OlivierVan stroomstoringen wordt altijd gezegd en geconstateerd dat negen maanden later……
In Hoograven en Lunetten was er deze week dus ook een ‘black out’ van enkele uren.
Evert Zandbergen en met name zijn vriendin Machteld beleefden die donkere woensdagochtend 26/1 (op de Hooft Graaflandstraat) een nog veel spannender avontuur…. Hieronder hun verhaal, geschreven door de gelukkige vader, Evert, zelf:


Bevallen bij kaarslicht
Deze week was de 40e week zwangerschap voor mijn vriendin Machteld. De uitgerekende datum was 30 januari, een zondag.Op dinsdag zijn we ’s avonds nog naar de Makro geweest en ze had al wel last in de onderrug, toch wel die weeën. Uiteindelijk om 02.00u de verloskundige gebeld en die kwam.

9,5cm ontsluiting bleek en er was actie in de taxi, we besloten toch thuis te bevallen ondanks eerder aangeven dat het ziekenhuis wel de voorkeur had. De verloskundige legde alle spullen klaar en het wachten was op de kraamverzorgster.

Na vijf minuten zag ik het licht knipperen, ook al woon je in een jaren 30 huis het knipperen van het licht is toch wel bijzonder, nog geen 10 seconden erna PATS het licht uit. De stroom weg, snel de zaklantaarn bij de hand en naar de stoppenkast gerend. Ondertussen worden de weeën erger en erger en nam de spanning toe. Een korte blik in de stoppenkast leerde mij dat daar in ieder geval niks aan de hand was.

 

KaarslichtSnel weer naar boven, gordijnen open, straatverlichting ook uit……dat MEEN JE!!! 9 maanden ben je zwanger en precies deze nacht valt de stroom in de wijk uit….dat bedenk je toch niet. Het uitvallen van het licht. Beneden wat kaarsen gepakt en die mee naar boven genomen, aangestoken en zo bij kaarslicht even doorgenomen hoe we nu verder zouden gaan.

Uiteindelijk na vijf minuten besloot de verloskundige toch om naar het ziekenhuis te gaan. Het was niet helemaal verantwoord om alles thuis te doen, geen warm water, geen licht dat is niet heel erg fijn.

Binnen 5 minuten zat met 9,5cm ontsluiting m’n vriendin in de auto en gingen we met volle vaart naar het Diakonessenziekenhuis. Om 0400u stonden we geparkeerd en gingen we naar etage 4 daar werd een kamer toegewezen en kon de bevalling voortgezet worden. Om 0415u braken de vliezen en om 0435u is onze zoon Olivier geboren.

Wij zullen de stroomstoring van 26 januari in ieder geval niet gauw meer vergeten. Het verhaal zal ongetwijfeld nog jaren worden opgehaald op de verjaardag van Olivier

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten