Raadsleden bezoeken Utrecht-Zuid. Heeft u een thema voor ze?

RaadsledenUtrechtTweemaal per jaar bezoekt een delegatie van de gemeenteraad alle Utrechtse wijken. De raadsleden willen dan van bewoners zelf horen wat zij vinden van hun wijk. Voor het wijkbezoek kunnen bewoners zelf onderwerpen voorstellen die zij willen bespreken met de raadsleden. Dit kan door een e-mail te sturen naar: zuid@utrecht.nl.
Een aantal gemeenteraadsleden bezoekt op donderdagavond 27 januari Utrecht-Zuid.(=Hoograven, Tolsteeg, Bokkenbuurt en Lunetten)  . De bijeenkomst begint om 19.15 uur en wordt gehouden in zalencentrum Aristo aan de Brennerbaan 150.
Twee raadsleden hebben zelf gemeld dat ze donderdag 27/1 aanwezig zullen zijn; uiterst rechts op de stadhuisfoto: Marleen Haage (PvdA) én Mirjam Bikker (Christen Unie, 2e rechts naast burgemeester). De andere volksvertegenwoordigers die naar de Brennerbaan komen zijn ook heel bekwaam.
 
 
Programma
19.15 uur           –  Ontvangst in Aristo
19.30 uur           –  Welkom en inventarisatie onderwerpen
19.45-21.30 uur  –  Presentaties en discussie over: * Verkeer en Luchtkwaliteit  & ** Onderzoek leefbaarheid woonerven Lunetten & ***Door bewoners ingebrachte onderwerpen
21.30-22.00 uur  –  Afsluiting met een drankje

Al eerder ingediende thema’s zijn:
 
**Onderzoek naar leefbaarheid woonerven ‘bloemkoolwijk’ Lunetten
Het eerste onderwerp dat tijdens dit wijkbezoek wordt besproken is leefbaarheid van de woonerven in de ‘bloemkoolwijk’ Lunetten. Het Bewonersoverleg Lunetten heeft zich intensief bezig gehouden met dit thema en een onderzoek laten uitvoeren. Architectuurcentrum Aorta heeft het onderzoek uitgevoerd, met daarin de sterke punten en de bedreigingen van deze buurt. De term ‘bloemkoolwijk’ slaat op de stedenbouwkundige structuur van veel wijken die in de jaren ‘70 zijn gebouwd, zoals Lunetten. 
Aristo*Verkeer en luchtkwaliteit:
Ook staan verkeer en luchtkwaliteit op het programma. De actiegroep “Laat Lunetten niet stikken” bespreekt wat de verbreding van de snelwegen  betekent voor de wijk Zuid. Ze vragen hierbij aandacht voor de luchtkwaliteit en leefbaarheid in Zuid en willen samen met de raadsleden “vooruit kijken”.
***Door bewoners ingebrachte onderwerpen:
Mail: zuid@utrecht.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten